Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Εν μέσω της πολυδιάστατης κρίσης, του κυβερνητισμού του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του Σταλινισμού του ΚΚΕ , η ενωτική δράση της αντικαπιταλιστικής – αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς αποτελεί την μόνη ουσιαστική και ρεαλιστική πολιτική προοπτική.

Με στόχο να οικοδομηθούν οι όροι για να νικήσουν οι αγώνες των εργαζόμενων, των νέων , των αυτοαπασχολούμενων , των φοιτητών, των αγροτών.

Με στόχο να δημιουργούν οι όροι ενός πόλου- μετώπου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς με προοπτική την αντικαπιταλιστική- σοσιαλιστική επανάσταση, την εργατική εξουσία- δημοκρατία, την ακρατική, αταξική παγκόσμια κομμουνιστική κοινωνία. την κοινωνία των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών, την κοινωνία των ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, την κοινωνία των ελευθέρων πνευμάτων….

Προς το παρόν ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει μαζί η “άλλη” αριστερά. Να βαδίσουν αλλά και να κτυπήσουν μαζί , ΜΕΡΑ, το ΕΝΑΝΤΙΑ, ΚΚΕ(μ-λ) , το Μ-Λ ΚΚΕ, η κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, η Ανασύνταξη, η ΟΚΔΕ- ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ.Θα το πράξει , θα το τολμήσει…θα το πράξουμε, θα το τολμήσουμε ????Είναι μια ευκαιρία, μια πρόκληση, μια πρόσκληση ενότητας!!!!!!


By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

3 thoughts on “Ευκαιρία ενότητας για την "άλλη" αριστερά”
  1. δεκτά τα σχόλια, ας προσέρθει που επίθυμεί την οικοδόμηση ενός κοινωνικο- πολιτικού μετώπου – πόλου της αντικαπιταλιστικής- αντιιμπεριαλιστικής – επαναστατικής αριστεράς

  2. η Κομμουνιστικη Ανανεωση γιατι δεν αναφερεται?

    Και για ποιο λογο αναφερεται η Ανασυνταξη (ΚΚΕ ’18-’55) που ειναι υπερ της αποχης απο τις εκλογες? Τοτε γιατι δεν αναφερεται και η ΚΟΝΤΡΑ?

    Και οι οργανωσεις του Μ-Λ χωρου ειναι πιο φανατικοι σταλινικοι απο το ΚΚΕ…

  3. αν κατι εχει καταφερει σιγουρα η αριστερα ειναι να είναι αναξιοπιστη. Οσα κοινα μπλοκ και να υπαρξουν δεν πειθεται ο κόσμος για τις αγνες προθέσεις των οργανωσεων. Ας μην πεφτει κανεις στην παγιδα της ενοτητας. Υπαρχει και το προηγουμενο του ενιαιου ΣΥΝ και ειδαμε που κατεληξε

Αφήστε μια απάντηση