Πε. Ιαν 27th, 2022

Στην Γάζα οι Σιωνιστές Ισραηλινοί προχώρησαν σε ένα ακόμη ανθρωπιστικό , ρατσιστικό έγκλημα, ενάντια σε ένα λαό που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια , εδώ και δεκαετίες να αποκτήσει πατρίδα. Αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες να είναι αφέντες στον τόπο τους

Αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι ενάντια σε ένα κράτος που «κατασκευάστηκε» για να είναι χωροφύλακας των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Ένα κράτος- τρομοκράτης- το κράτος του Ισραήλ- που για να επιβιώσει, κατασκεύασε εξ αρχής μια νέα εθνική ταυτότητα. Την ταυτότητα του Ισραηλινού στην θέση την πολλαπλή και πολύμορφη ταυτότητα του Εβραίου, όπως επεσήμανε και ο Ισμάτ Σάμπρι, πρώην επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής αρχής, σε εκδήλωση στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων.

Ένα κράτος που στηρίχτηκε τόσο από την Δύση ,όσο και από την Σοβιετική Ανατολή , για να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα στις αφυπνισμένες αραβικές μάζες, όσο και για να ξεπληρώσει το χρέος της Δύσης από το Ολοκαύτωμα.

Παλαιστίνιοι που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους από τους Σιωνιστές(αριστερούς και δεξιούς) και μετατράπηκαν μέσα σε μια νύκτα, από αγρότες σε επαναστάτες, όπως γράφει και ένα παλαιό βιβλίο-Οι Παλαιστίνιοι: Από αγρότες, επαναστάτες, Ρόζμαρυ Σαγίγκ (Rosemary Sayigh,) Πρόλογος: Νόαμ Τσόμσκι(http://e-bibliothiki.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html).

Ένας πολύχρονος αγώνας που οδήγησε σε αυτή την κολοβή αυτονομία, ελεγχόμενες περιοχές από το Ισραήλ. Δυο τεράστιες βιοπολιτικές περιοχές για τα εξεγερμένα παλαιστινιακά σώματα , που αρνούνται να δεχτούν πως θα παραμείνουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας στο τόπο τους, κάτω από την κυριαρχία των σιωνιστών – ρατσιστών.

Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε τον καταπιεζόμενο παλαιστινιακό λαό να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα, να γίνει αφέντης στο τόπο του. Είναι ιστορικό μας χρέος να μεταφέρουμε τον αγώνα και μέσα στην δικιά μας πατρίδα. Ενάντια και στο δικό μας κράτος που με την πολιτική τα ίσων αποστάσεων- που λέει ο λόγος- στηρίζουν τους σφαγείς του παλαιστινιακού λαού. Κάθε πολιτική ίσων αποστάσεων μας κάνει συνένοχους στο ρατσιστικό έγκλημα.

Φυσικά γνωρίζοντας, πως το έγκλημα στην Γάζα, συνδέεται άμεσα τόσο με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία , όσο και με την αποτυχία- εν τέλει- του παγκόσμιου καπιταλισμού – αυτοκρατορίας να ενσωματώσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Κατά συνέπεια συνδέεται με την δυνάμωση της επαναστατικής προοπτικής σε παγκόσμια κλίμακα. Η χειραφέτηση των Αράβων, των Παλαιστίνιων ,αλλά και των Ισραηλινών περνάει μέσα από αυτή την προοπτική.

Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

One thought on “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ”
  1. EΧ EI O KAIΡOΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…….. ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΕΛΑΜΨΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΛΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ , ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΝΙΣΧΥΡΑ! ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ! ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΑΤΟΙΚΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 13ου π.Χ. αι.

Αφήστε μια απάντηση