ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ!!!!


Στο Σπόρτινγκ το Σάββατο το απόγευμα μίλησε η ζωντανή καρδιά των δυνάμεων που ονειρεύονται και αγωνίζονται για μια πραγματικά ανατρεπτική και επαναστατική αριστερά. 2000 και πάνω σύντροφοι και συντρόφισσες , συνειδητά και μαχητικά κομμάτια των μαζικών χώρων , των χώρων που έδωσαν και θα δώσουν την μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του ένωσαν τις φωνές απαιτώντας μια ενωτική πορεία της «άλλης», αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Ένα γεγονός που πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά οι οργανωμένοι φορείς και συλλογικότητες της αντικαπιταλιστικής , ριζοσπαστικής αριστεράς. Εάν θέλουν να συναντηθούν με τις δυνάμεις του κινήματος, παίζοντας ένα πραγματικά πρωτοπόρο ρόλο.

Στον διάλογο μπήκε μια ανοικτή διαφοροποίηση και διαφωνία από το
ΕΕΚ. Αυτό δεν είναι και αναγκαία κακό , αντίθετα αναδεικνύει το βαθύτατο επαναστατικό πολιτισμό μας. Κατανοώ πολλές από τις διαφοροποιήσεις και διαφωνίες των συντρόφων του ΕΕΚ. Αλλά θα προτιμούσα να έμπαιναν με πιο δημιουργικό τρόπο. Όπως μπήκαν με βρίσκουν αντίθετο.

Ο Δεκέμβρης είναι πλέον σαφές πως είναι η βάση του από δω και πέρα της δράσης μας. Αλλά το ίδιο σαφές είναι, πως μόνο μια ενωτική αντικαπιταλιστική – αντιιμπεριαλιστική αριστερά μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα. Να επηρεάσει ευρύτερες μάζες του κόσμου της εργασίας μάζες που κινούνται στο χώρο της θεσμικής και εντός των τειχών αριστεράς. Να οικοδομήσει ένα νικηφόρο αντικαπιταλιστικό εργατικό κίνημα- μέτωπο – κόμμα . Μια νέα επαναστατική πολιτική μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από ένα αντιφατικό στην αρχή αλλά μαχητικό και πολύμορφα δημιουργικό αντικαπιταλιστικό πόλο.

Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και καθοριστικές και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των στιγμών και των περιστάσεων. Γνωρίζοντας πως οι ιστορικές ευκαιρίες δεν δίνονται πάντα και πως η ιστορία όχι μόνο δικάζει αμείλικτα αλλά και καλύπτει τα κενά της.

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ!!!!”

  1. Σέβομαι απόλυτα τους λόγους για τους οποίους ο Σάββας δεν θέλησε να συμμετέχει στο εγχείρημα . Η εποχή ομως είναι αμείλικτη και πρέπει να αποφασίσουμε ΤΩΡΑ .
    Έτσι και αλλιώς θα είμαστε μαζί . Οί λόγοι που μας ωθούν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση θα μας κρατούν ενωμένους.

  2. Στο βυζάντιο ενώ οι Οθωμανοί ετοιμάζονταν να εισβάλλουν και η αυτοκτρατορία κατέρεε, οι καλόγεροι ασχολούνταν με θεολογικά θέματα όπως με το αν οι άγγελλοι έχουν φτερά ή όχι . Ας αφήσουμε σήμερα τους βυζαντινισμούς και την κωδικοποιημένη φετιχιστική γλώσσα . Αυτή αφορά ελάχιστους και πάντως όχι την κοινωνία , τον ελληνικό λαό ,την εργατική τάξη και τα κοινωνικά κινήματα . Δεν αφορά τους χιλιάδες αριστερούς που παραμένουν αποστασιοποιημένοι από τις οργανώσεις αλλά παρόντες. Το …ρυάκι δεν γυρίζει πίσω. Η υπόθεση της κοινής δράσης και πολιτικής ενότητας της άλλης αριστεράς έχει αποκτήσει ήδη δική της δυναμική. Ανέντακτοι αριστεροί , μέλη και στελέχη των οργανώσεων και μετωπικά σχήματα θα στηρίξουν το εγχείρημα . Είναι ανάγκη των καιρών . Το Σπόρτινγκ είναι μόνο η αρχή. Ας αφήσουμε τη γκρίνια και ας καταθέσουμε όλοι οργανωμένοι και ανένταχτοι τη σκέψη μας . Ας ανοιχτούμε με επι-ΘΕΤΙΚΟ τρόπο και στα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς . Όσον αφορά την κριτική του ΕΕΚ όπως εκφράστηκε και στο Σπόρτινγκ θεωρώ ότι έθετε σωστές ερωτήσεις , έδινε σωστές απαντήσεις και όταν έφτανε στο δια ταύτα άδειαζε την καρδάρα με το γάλα. Ας κρατήσει ο καθένας τις ιδιαίτερες απόψεις και θεωρητικές επεξεργασίες του . Εδώ δε μιλάμε για οργανωτική συγχώνευση αλλά για μετωπική πολιτική συμπόρευση της επαναστατικής αριστεράς . Μιλάμε για άνοιγμα επιτέλους στην κοινωνία , ξεκάθαρα , αντικαπιταλιστικά . Ο επαναστάτης δεν κρίνεται μόνο από τις κρυστάλινες αναλύσεις και τοποθετήσεις του αλλά και από το κριτήριο της πράξης ,τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες , την ικανότητα να διαμορφώνει συνειδήσεις . Τώρα δίνεται μια ακόμα ιστορική ευκαιρία παράλληλα με το ξεδίπλωμα της καπιταλιστικής κρίσης , αν την αφήσουμε ανεκμετάλευτη θα έρθουν οι επόμενες γενιές να μιλάνε για τις δικές μας βάρκιζες .

Αφήστε μια απάντηση