Τε. Ιαν 19th, 2022


Είχαμε την γρίπη των πτηνών και χεστήκαμε από τον φόβο μας, κατανοώντας όμως πως έχουμε να κάνουμε με περίεργες δυνάμεις που θα καθορίζουν και δεν τις ελέγχουμε.


Και να που μόλις ηρεμήσαμε από δαύτη μας, μας βγαίνει η γρίπη των Χοίρων. Η γρίπη των γουρουνιών , όχι αυτών των συμπαθητικών δίποδων του Δεκέμβρη, αλλά την γρίπη των συμπαθητικών, πλην νόστιμων τετραπόδων. Ήδη 152 άτομα έχουν πεθάνει στο Μεξικό. Και να πάλι ο φόβος επιστρέφει και πάλι νιώθουμε αδύνατοι να ελέγξουμε αυτά που παράγουμε και κατασκευάζουμε. Να έρθουμε σε μια οργανική σύνδεση με την φυσική ολότητα, με το ανόργανο σώμα μας, όπως το λέγε ο Μαρξ και ο Ενγκελς. Μα τι σκατά συμβαίνει με τον κόσμο μας. Που πάμε , τι δαίμονες μας κυνηγάνε.

Πριν φυσικά η γρίπη των πτηνών, η γρίπη των χοίρων και αύριο ίσως μια γρίπη των ψαριών μας δείξει τον δρόμο της εξόδου από αυτό το μάταιο κόσμο , η συναισθηματική πανούκλα έχει τρελάνει το σώμα μας , δωρίζοντας καρκίνους δεξιά και αριστερά. Αρνούμενοι να ερωτευτούμε και να αγαπήσουμε, αρνούμενοι να ανατρέψουμε τα καθιερωμένα και θέσφατα, μένοντας μονάχοι εντός της θέασης του μέλλοντος˙ ένα μέλλον που μετατρέπεται σε θέαμα. Αρνούμενοι να ξυπνήσουμε από το εμπορευματικό λήθαργο που μας μετατρέπει σε πράγματα και μόνο αυτή την σχέση αναγνωρίζουμε. ..ως χρήσιμη και ωφέλιμη. Μα διάολε, τι ωραία λέξη η χρησιμότητα, και η χρυσοθηρία ΑΚΟΜΗ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ, ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ!!!!!

Ετσι οι σχέσεις μας καθορίζονται από τι μας βολεύει, μας εξυπηρετεί , βολεύετε στα πλαίσια μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση «αϊ στο καλό»- είδατε πόσο κόσμια το λέω. Μας έχουν βάλει να τρωγόμαστε και αυτοί να γελάνε τραγουδώντας μας ύμνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για κόσμους που χωράνε πολλούς κόσμους και άλλες τέτοιες αηδίες ή αντίθετα εμβατήρια για πατρίδες που δεκάρα για εμάς δεν δίνουν. Απαιτώντας να μην σκεφτούμε τι κάνει η πατρίδα για εμάς, αλλά εμείς τι κάνουμε για την πατρίδα…βοήθεια μας.

Παράλληλα κάποιοι περισσότερο και λιγότερο σπουδαίοι «χοίροι» απολύουν, καθοδηγούν, εξουσιάζουν και κυριαρχούν, φοβίζουν και τρομοκρατούν, «προκαλούν» επιληπτικές κρίσεις σε μετανάστες , στέλνοντας τους στην αιώνια ζωή, ποινικοποιούν αντιστάσεις, στάσεις , συμπεριφορές , κουκούλες. Για τον νόμο, την ασφάλεια, την τάξη , την ηθική των πραγμάτων και των εμπορευμάτων…Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!!!!!!

Και ξάφνου μια θανατηφόρο γρίπη, μιας εξίσου πραγμοποιημένης φύσης ίσως και μας αφυπνίσει.. ίσως λέμε…Ίσως πάλι μας ξαναστείλει στις αγκαλιές ενός πατέρα στοργικού και αυστηρού, που διαρκώς σκοτώνουμε και διαρκώς αναγεννάτε. Αλήθεια τι θα κάναμε δίχως πατέρα που επιβάλει την εξουσία δίκαια και άδικα , πάνω στα γυμνά μας σώματα; Στην αγκαλιά κάποιου σωτήρα γήινου , εξωγήινου ή και θεϊκού.

Σε κάθε περίπτωση βοήθεια μας. Αλλά όπως λέει και μια παροιμία , ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ.

Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση