Τρ. Ιαν 25th, 2022

Περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο θεατρικό εγχείρημα των «Αθεράπευτων». Πρόκειται για το έργο «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ρουμάνου Ματέι Βίσνιεκ (Matei Visniec).
Αφήνουμε τους ίδιους τους «Αθεράπευτους» από το μπλοκ τους(http://oiatherapeftoi.blogspot.com/) να μιλήσουν για το έργο.
«Ένα σύγχρονο θεατρικό έργο του ρουμάνου Ματέι Βιζνιέκ, που καταφέρνει να συμπυκνώσει την τραγωδία των Βαλκανίων σε μερικές σελίδες… Μια τραγωδία που θα μπορούσε να τοποθετηθεί οπουδήποτε, σε κάθε μέρος του κόσμου, όπου η φρίκη των όπλων δε σταματά… Ένα έργο συγκλονιστικό, που καταδεικνύει τον παραλογισμό των αιτιών αυτής της φρίκης…
Πονεμένες οικογένειες ψάχνουνε τα αγόρια τους, που έχουν σκοτωθεί “ποιος ξέρει πού”… Ψάχνουνε τα κορίτσια τους, που έχουν εκπορνευτεί για να επιβιώσουν… Ψάχνουνε κάποιο λόγο για να συνεχίσουν να ζουν… Όλοι θύματα της αγριότητας ατέλειωτων πολέμων…
Το έργο δεν εμπεριέχει μόνο “βιωματική” αλήθεια, “απελευθερωτική” συγκίνηση, “αριστοτεχνική” δομή. Είναι ο βαθύτατος “ανθρωπισμός” του, που σε συνεπαίρνει!
Η μετάφρασή του έχει γίνει από την Έρση Βασιλικιώτη, η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά και θα ζωντανέψει στο σανίδι από τη Νέα Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ».
Για οχτώ (8) μόνο παραστάσεις, από Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι Κυριακή 24 Μαΐου (πλην Τρίτης και Πέμπτης) στο υπόγειο της Στοάς Ορφέα, με ώρα έναρξης 9:15 μ.μ. και εισιτήριο 6€ (μαθητικό-φοιτητικό) και 10€.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6981981067.

Σημειώνεται ότι οι “σκληρές” εκφράσεις του έργου, καθώς και οι “ακραίες” καταστάσεις που διαπραγματεύεται, καθιστούν τη γονική συναίνεση απαραίτητη όσον αφορά στην παρακολούθησή του από παιδιά.»

Όσο για εμάς θα τα ξαναπούμε όταν με χαρά το απολαύσουμε!!!!

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση