Κυ. Ιαν 23rd, 2022


Tις 22 Μάρτη του 2009 οι πολιτικές οργανώσεις της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας(ΑΚΟΣ- ΑΡΑΝ -ΑΡΑΣ-ΕΚΚΕ- ΝΑΡ- ν.ΚΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ- ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΣΕΚ) που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕΡΑ- ΕΝΑΝΤΙΑ και η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, και εκατοντάδες ανεξάρτητοι αγωνιστές συγκρότησαν την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Συγκρότησαν την ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή , όπως είναι ο πλήρης τίτλος των αρχικών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Μια συνειδητή πολιτική ανορθογραφία στην πνιγερή και καταθλιπτική ορθογραφία που επιβάλει το καπιταλιστικό σύστημα και το πολιτικό επιτελείο του. Ένα καπιταλιστικό σύστημα και πολιτικό επιτελείο σε βαθιά σήψη και παρακμή. Που «βιάζει» τις ανάγκες και τα συμφέροντα της θιγόμενης εργαζόμενης πλειοψηφίας προς όφελος των συμφερόντων μιας ελάχιστης ολιγαρχίας.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ως ένα Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας συσπειρώνει ένα κόσμο που βγήκε μέσα από όλες τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έδωσε ο λαός μας και οι εργαζόμενοι. Συσπειρώνει αγωνιστές της γενιάς της Αντίστασης, του 114, των Ιουλιανών. Αγωνιστές της γενιάς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, των λαϊκών , εργατικών αγώνων της μεταπολίτευσης , των αγώνων για Παιδεία/ Δημοκρατία/ Εργασία των κυβερνήσεων της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους θυσίασαν την ζωή τους ο Κουμής, η Κανελλοπούλου, ο Νίκος Τεμπονέρας. Συσπειρώνει αγωνιστές του κινήματος κατά την παγκοσμιοποίηση, της ΕΕ, του ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 2008, του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Αγωνιστές των μάχιμων αγώνων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των δημοσίων – ελεύθερων χώρων , όπως στην περιοχή μας είναι η μάχη για το «ΞΕΝΙΑ», την πλατεία και την «ΟΑΣΗ».

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχοντας στις ερχόμενες ευρωεκλογές ζητάει την στήριξη και την ψήφο όσων σήμερα δεν βολεύονται με την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, με στόχο να εκφραστεί και εκλογικά ο δρόμος της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής.

Για να τιμωρηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ , να πούμε όχι στο ΠΑΣΟΚ, να απομονώσουμε το ΛΑΟΣ. Να ρίξουμε «μαύρο» και όχι «Λευκό» στα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ , των Αμερικάνων , των Τραπεζιτών, των χρηματιστών και των βιομηχάνων. Να κλείσουμε την πόρτα σε οποιοδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας( κεντροδεξιά και κεντροαριστερή), που θα γίνει πλυντήριο για τα ανομήματα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Για να ρίξουμε το σάπιο δικομματικό σύστημα της γαλάζιας και πράσινης εναλλαγής των σκανδάλων , της μίζας και της ρεμούλας. Το πολιτικό σύστημα της συνεχιζόμενης λιτότητας, της ελαστικής εργασίας/ ασφάλειας, της ιδιωτικοποίησης και κατεδάφισης της δωρεάν υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης. Το σύστημα του πόλεμου, του ρατσισμού και της πολιτισμικής αλλοτρίωσης και ισοπέδωσης.

Να μαυρίσουμε την ΕΕ. Την ΕΕ της αγοράς- λάστιχο, της παιδείας της αγοράς, της αγροτικής καταστροφής και της διατροφικής διαστροφής. Την ΕΕ του ευρωφακελώματος , του πόλεμου και του ρατσισμού. Για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται ανατρέπεται με πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους εργατικούς αντικαπιταλιστικούς αγώνες. Στόχος για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παραμένει η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ. Η αντικαπιταλιστική διάλυση της , όπως και κάθε καπιταλιστικής ένωσης, και η οικοδόμηση μιας «κόκκινης» αντικαπιταλιστικής εργατικής Ευρώπης, Βαλκανίων και κόσμου.

Ετσι ώστε να μην φορτωθούν στις πλάτες της θιγόμενης εργαζόμενης πλειοψηφίας τα βάρη της δικής τους κρίσης. Κάνοντας ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν αμέσως μετά τις εκλογές ο ΣΕΒ και η ΕΕ και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Ετσι ώστε να διεκδικήσουμε εμείς τα 28 δις ευρώ για τις ζωές και τις ανάγκες μας και όχι να καταλήξει στους τραπεζίτες για να σώσουν το τομάρι τους.

Να κατακτήσουμε την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων που κλείνουν. Τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο στην παραγωγή. Την γενναία και ριζική αύξηση των μισθών και την εξίσου ριζική μείωση των ωρών εργασίας. Να καταργηθούν τα σύγχρονα εργατικά και εργασιακά δουλεμπόρια. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες. Να έχουμε μια διεύρυνση των κοινωνικών δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Να πούμε όχι στις πολεμικές, ιμπεριαλιστικές πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτό θα επιτευχθεί με ενωτικούς συλλογικούς αγώνες, με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό ταξικό κίνημα. Με μια λαϊκή κοινωνική αντιπολίτευση από τα κάτω που θα ενώνει όλη την αριστερά. Θα ενώσει τους αγωνιστές του ΚΚΕ , το μαχόμενο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ , την λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α επιδιώκουμε να γίνουμε η πιο συνειδητή και μαχόμενη φωνή των κοινωνικών αγώνων. Να κατακτήσουμε ως εργαζόμενοι με αγώνες , απεργίες και καταλήψεις τα σύγχρονα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα που μας αναλογούν.

Να μετατραπούμε σε κόμβο μιας σύγχρονης Αντικαπιταλιστικής Αντιιμπεριαλιστικής Κομμουνιστικής Αριστεράς, Μια αριστερά της ενότητας στην δράση αλλά και της επαναστατικής ανατροπής σε Ελλάδα, Βαλκάνια, Ευρώπη, κόσμο.

Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αριστερές δυνάμεις , όπως το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Τζανετάκη και την «Ουκουμενική», δίχως μέχρι σήμερα να έχουν προχωρήσει σε μια τίμια αυτοκριτική για αυτές τις τόσο λάθος επιλογές τους. Ενώ είτε χαϊδεύουν την ΕΕ και τις κεντροαριστερές λύσεις , είτε τους νοικοκυραίους μπροστά στην φωτιά του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Για την οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως φτώχια, εκμετάλλευση, ανεργία, περιβαλλοντολογική καταστροφή. Ενός κόσμου της παγκόσμιας εργατικής εξουσίας και του σοσιαλισμού/ κομμουνισμού. Ενός κόσμου που δεν θα έχει σχέση με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» και με τον ακόμα πιο υπαρκτό καπιταλισμό.

Γιατί αυτός ο μικρός, μίζερος και θλιβερός κόσμος του κεφαλαίου δεν χωράει ούτε στις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που σήμερα βρικολακιάζουν το μέλλον το δικό μας και του πλανήτη, ούτε στα μεγάλα όνειρα που έχουμε.. Ας στον γκρεμίσουμε και ας απολαύσουμε απλόχερα τους καρπούς τα ισότητας , τον αέρα της ελευθερίας και τον ήλιο της δικαιοσύνης.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν θα κριθεί στις ευρωεκλογές άλλα στο δρόμο , στις απεργίες , στις καταλήψεις. Η εκλογική της όμως ενίσχυση θα δυναμώσει μια ριζοσπαστική φωνή που θα βρίσκεται παρόν και μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του λαού , των μεταναστών , της νεολαίας και των εργαζομένων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ιωαννίνων

www.argiros.net

Πρωτοδημοσιεύτηκε στην πύλη:
http://www.epirusvoice.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=561:2009-05-25-23-22-40&catid=42:2009-03-31-12-39-58&Itemid=98 “>

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση