Σα. Ιαν 29th, 2022


Μόλις πριν από λίγο στο ραδιόφωνο άκουσα για μια νέα επίθεση βανδαλισμού στο Εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων. Η τέταρτη επίθεση μες το 2009, η δέκατη συνολικά.
Πρόκειται για μια εμφανέστατη επίδειξη δύναμης συγκεκριμένων δυνάμεων που «καλύπτονται», είτε από την αδιαφορία των αρχών, είτε από πολύμορφες συμπλεύσεις στα πεδία της δράσης κράτους-παρακράτους.

Μια κοινωνία, ένα σύστημα που μετατρέπει σε αποδιοπομπαίο τράγο τους μετανάστες, απελευθερώνοντας το «αυγό του φιδιού», τους τάφους των Εβραίων Γιαννιωτών θα σεβόταν. Ένας κυνικός σχετικισμός που καταλήγει δυστυχώς σε ένα βάρβαρο και επικίνδυνο οχαδερφισμό και μηδενισμό.

Ο σεβασμός στους νεκρούς αποτελεί τεκμήριο πολιτισμού και ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα ο Αρχαίος Ελληνικός κόσμος – για όσους νιώθουν πολύ Ελληναράδες- διακρίθηκε για τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετώπιζε τους νεκρούς.

Ας θυμηθούμε και ας θυμηθούν οι Ελληναράδες που ορέγονται να κυνηγάν μετανάστες και Εβραίους πως αντιμετώπισε στο Όμηρο ο Αχιλλέας το νεκρό σώμα του Έκτορα…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση