Πε. Ιαν 27th, 2022

Ήταν μια υπέροχη φεγγαρίσια βράδια, που θα μπορούσε να γίνει μεθυστική εάν δεν υπήρχαν οι κύριες και οι κύριοι με τις νυκτερινές τους εμφανίσεις που ήθελαν να το κάνουν μέγαρο. Αλλά και οι νεαροί- ες που ήθελαν να το μετατρέψουν σε συναυλία του Σάκη Ρουβά χορεύοντας στην πίστα αγκαλιά με το καλλιτέχνη. Αναφέρομαι σαφώς για την συναυλία του goran bregovic στα Γιάννενα που τόσα στρεβλά γράφτηκαν.
Καταρχήν η συναυλία έγινε κατά 99% , απλά δεν ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε να ολοκληρωθεί. Άρχισε πανέμορφα με τα πνευστά να κατεβαίνουν μέσα από το κοινό˙ με την μεθυστική ατμόσφαιρα να χαλάει το «ντου» κάποιων νεαρών που ήθελαν να μην πληρώσουν το ακριβούτσικο εισιτήριο. Με παρέμβαση του ίδιου του καλλιτέχνη τους επιτραπεί να μπουν δωρεάν και να καθίσουν μπροστά από την σκηνή. Χορεύοντας όλο το υπόλοιπο 2ωρο περίπου της συναυλίας, ενοχλώντας ελαφρώς κάποιους «σοβαρούς» κύριους-ες. Φωνάζοντας συχνά το σύνθημα εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι μέγαρο!!!!
Όλα φαινόταν πως θα ολοκληρώνονταν κανονικά. Σε κάποιο όμως από τα τελευταία τραγουδια, κάποια νεαρά ένιωσε την ανάγκη και την παρόρμηση να ανέβει στην σκηνή και να λικνιστεί μπροστά στο κοινό, κλέβοντας την παράσταση. Η παρέμβαση της ασφάλειας της συναυλίας προκάλεσε μια μικρή συμπλοκή επάνω στην σκηνή με τους νεαρούς που σήμανε και το σχετικά άδοξο τέλος της συναυλίας.
Αυτά για ένα γεγονός που δεν ήθελε να είναι ούτε μέγαρο, αλλά ούτε και πίστα που όμορφες λικνίζονται μπροστά σε καλλιτέχνες. Όσο για την τιμή του εισιτηρίου αυτή είναι μια άλλη μεγάλη πικρή ιστορία!!!!!

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

4 thoughts on “Για την συναυλία του Goran Bregovic”
 1. Γραφει η Αλέκα: “Αλλά μήπως δεν υπάρχει μια σχέση δράσης-αντίδρασης στους μεν και στους δε? Η ύπαρξη των μεν, εξοργίζει τους δε, μια νεολαία που αντιλαβάνεται και ζει στην αβεβαιότητα, τη σαπίλα και την υποκρισία που τους παραδίδουν οι πρώτοι και μετά αγανακτούν και απορούν για την κατάντια των δεύτερων!”

  Η δική μου απόψη είναι πως: Ο μηδενισμός, ο ωχαδερφισμός αυτών στο πάνω διάζωμα συναντάει και ενισχύει την θολούρα, την οργή και το επίσης μηδενιστικό αι σιχτιρ των “οργισμένων” με αιτία και χωρίς αιτία….

 2. Σε κάθε περίπτωση θα την θυμόμαστε και νομίζω πως θα μας μείνουν οι καλές στιγμές. Και όχι οι “κυρίες” με τις νυκτερινές τους εμφανίσεις οι “εξεγερμένοι” και ο καλλιτέχνης που θα μπορούσε να ξαναπάρει τον έλεγχο στα χέρια του και να ολοκληρώσει την συναυλία.

 3. Δημήτρη καλημέρα!

  Πρώτα απ’όλα θέλω να σε συγχαρώ για το ιστολόγιο και για τη φροντισμένη παρουσία.
  Όσον αφορά το περιεχόμενο των παρατηρήσεών σου, οφείλω να σου πω ότι δεν ήμουν παρών στη συγκεκριμένη συναυλία, ίσως από τον ενδοιασμό μου να αντιμετωπίσω τέτοιου είδους ευτράπελα, ίσως από μια απέχθεια προς τον “φτασμένο” καλλιτέχνη και το ακροατήριο που περιμένει εκτελέσεις τραγουδιών της Πρωτοψάλτη και κανένα χαβαλέ τύπου “Καλάσνικοφ”.
  Κατά τα άλλα, σύμφωνα με όσα άκουσα από “αγανακτισμένους” ακροατές, νομίζω ότι έχεις δίκιο 100%.

 4. … Ούτε με τους κάτω, αλλά ούτε και με…τους κάτω στις θέσεις των επισήμων. Με όλους αυτούς που αισθάνθηκαν τη δύναμη των χάλκινων, που συγκινήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα διασκέδασαν, που ένιωσαν οικεία τα ακούσματα του Bregovic, όχι επειδή ακούστηκαν και ελληνικοί στίχοι, αλλά επειδή όντως εδώ….”είναι Βαλκάνια”.
  Όχι, με όλους αυτούς, είτε κάτω, είτε πάνω που θέλησαν να πάνε, για να πουν “ήμουν κι εγώ εκεί”. Για να σημειωθεί στους μεν μια ακόμη κοσμική έξοδος και στους δε μια ακόμη α-πολιτική πράξη βλακείας. Αλλά μήπως δεν υπάρχει μια σχέση δράσης-αντίδρασης στους μεν και στους δε? Η ύπαρξη των μεν, εξοργίζει τους δε, μια νεολαία που αντιλαβάνεται και ζει στην αβεβαιότητα, τη σαπίλα και την υποκρισία που τους παραδίδουν οι πρώτοι και μετά αγανακτούν και απορούν για την κατάντια των δεύτερων!
  Παρόλα αυτά ήταν μια υπέροχη συναυλία, μια ειδυλλιακή βραδιά και ελπίζω όλοι μας να τη θυμόμαστε γι αυτό!

Αφήστε μια απάντηση