Τρ. Ιαν 25th, 2022


Μια κοινή μας φίλη είπε πως δεν ταξιδεύουμε στην ζωή μας πάντα με το ίδιο εισιτήριο. Ούτε πάντα ταξιδεύουμε με το ίδιο μέσο ή στην ίδια θέση στο τραίνο ή στο τραίνο. Ούτε πάντα κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα ή περπατάμε από την ίδια όχθη του ποταμού. Ούτε σε τελευταία ανάλυση πάντα έχουμε τον ίδιο στόχο ή επιλέγουμε τα ίδια μέσα για να τον πετύχουμε. Το ζητούμενο και το ποθούμενο είναι όμως να είμαστε συνεπείς, και αξιοπρεπείς με αυτά που κάθε φορά υπερασπιζόμαστε.
Και ο φίλος Γρηγόρης – αρέσει δεν αρέσει – ήταν και είναι σε κάθε επιλογή του απόλυτα ειλικρινής, αξιοπρεπής και συνεπής με τις κάθε φορά επιλογές του. Αξιοπρεπής και συνεπής όταν υπεράσπιζε το σύνθημα το μέλλον είναι η επανάσταση και ο Σοσιαλισμός, αξιοπρεπής και συνεπής τώρα που αγωνίζεται για ριζοσπαστικές ρεαλιστικές αλλαγές, μέσα ή μαζί με το σοσιαλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ.

Ριζοσπαστικές ρεαλιστικές αλλαγές , μια φρασεολογία που συχνά χρησιμοποιούσε και όσο ήταν στην άκρα αριστερά όχθη του ποταμού. Που θα μπορούσαν να όμως να επιτευχθούν με ένα ανώτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα, τον Σοσιαλισμό˙ τώρα φίλε Γρηγόρη με τι;

Οι επιλογές του φίλου Γρηγόρη όμως δεν δικαιολογούν τα πικρόχολα σχόλια κηνσόρων των τοπικών media, που γίνονται
συχνά,  υπηρέτες διαφορετικών αφεντάδων.

Φίλε Γρηγόρη ελπίζω , εύχομαι, προσδοκώ να ξαναβρεθούμε στην ίδια όχθη , στην όχθη που στήνουν πανηγύρια οι καταπιεσμένοι. Αλλά επίσης ξέρω πως είναι δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση όμως σου εύχομαι φίλε και πρώην σύντροφε καλή τύχη , βαδίζοντας πάντα με συνέπεια και αξιοπρέπεια.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

One thought on “Για τον φίλο ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ”
  1. Δεν συμφωνώ εκεί, στο σημείο στα περί συνέπειας, ούτε και στις εναλλαγές. Έκανες λάθος, βεβαίως σεβαστό, αυτοκριτική έκανες; Είναι πειστική; Ή έφτυσες και έφυγες. Και καλά να έφυγες, με για σου και χαρά σου, την αμφιβολία που έσπειρες στους συναγωνιστές σου ποιός θα τις μαζεύει, συχωρεμένε Ανδρουλάκη που με διαγράψανε και για σένα. Η παρέμβαση μου αυτή δεν έχει να κάνει με κάποια γνωριμία μας ,άλλωστε είμαι 63 και πάω για ψυχή, απλώς έβγαλα κάτι δικά μου. Τώρα αν νομίζεις ότι δίνοντας τον εαυτό σου μπας και σηκωθεί τούτος ο Λαός και καλά κάνεις, μην μασάς σε τέτοια ,το ξεκάθαρο θέλω σου είναι και ο δρόμος για τις φάμπρικές.

Αφήστε μια απάντηση