Πα. Ιαν 28th, 2022

Στην τηλεόραση το άκουσα και μάλλον ισχύει: Έρευνα ενός πανεπιστήμιου- που δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν συγκράτησα το όνομα του- έδειξε πως τα πιο πολλά εμφράγματα και τα εγκεφαλικά γίνονται Κυριακή βράδυ , Δευτέρα πρωί.

Ο λόγος ολοφάνερος˙ το στρες και η πίεση ανεβαίνει διότι τελειώνει το σαββατοκύριακο και αρχίζει η εργασιακή βδομάδα. Κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα να πούμε πως η εργασία, με την σημερινή της μορφή σκοτώνει!!!!!!

Φυσικά το ίδιο πρόβλημα δημιουργεί και η ανεργία, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και της υπαρξιακής και συναισθηματικής κενότητα, με την απώλεια νοήματος

Σκεφτείτε μια κοινωνία που η εργασία θα ήταν λιγότερη και διαφορετική ποιοτικά και ποσοτικά. Πόσο λιγότερο άγχος , στρες , πίεση και κατάθλιψη θα είχαμε; Πόσο λιγότερα εμφράγματα, εγκεφαλικά, θανάτους θα είχαμε; Πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας και οι ζωές των άλλων.

Το ρεπορτάζ φυσικά είχε άλλο επίδικο: ήταν το πλασάρισμα μιας ουσίας ενός φαρμάκου που θα αντιμετώπιζε τις ουσίες που εκκρίνει ο εγκέφαλος όλο το 24ωρο, ουσίες που προκαλούν τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα.

Η διαμεσολάβηση η φαρμακολογία, η εμπορευματοποίηση ως εργαλεία αντιμετώπισης των κοινωνικών και ταξικών ζητημάτων.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση