Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Κάποια πρώτα σχόλια για τις εκλογές, για τις μάχες που έρχονται και για τα καθήκοντα που μπαίνουν. Σε εποχές που πολλά παίζονται και πολλά μπορούν να παιχτούν στους μήνες που έρχονται..

1)Η ΝΔ δέχτηκε μια στρατηγική ήττα εξαιτίας τόσο της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσε , όσο και της αδυναμίας της ως κόμματος. να μετατραπεί σε ένα συντηρητικό κόμμα μελών και μαζών και όχι ένα κόμμα παραγόντων , μιζαδόρων και αρπακτικών. Ένα τέτοιο κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η εναλλακτική λύση για το κυρίαρχο οικονομικό αστικό μπλοκ. Αυτή είναι και η αιτία που γλήγορα το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην εξουσία.

2)Ο κόσμος τιμώρησε μαζικά μια αντιλαϊκή και αντεργατική κυβέρνηση. Ο κόσμος καταψήφισε ένα πρωθυπουργό που ήθελε να μας κάνει εγχείρηση, δίχως αναισθητικό.

3) Ο κόσμος ψήφισε μια πολιτική δύναμη, ένα αρχηγό κόμματος που του έδωσε μια ελπίδα. Που του αναπτέρωσε την ελπίδα πως η ζωή του θα καλυτερεύσει

4) Η υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ , έχει και ένα παθητικό χαρακτήρα, αλλά και ένα καινοτόμο θετικό χαρακτήρα. Η συζήτηση για την κρίση βοήθησε αυτή την εξέλιξη.

5) Ευχόμαστε να πράξει και τα μισά από όσα υποσχέθηκε, αλλά έχω την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί , ούτε θέλει. Ναι , μπορεί να είναι το πιο αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στο κόσμο, μόνο που αυτό δεν φτάνει να βάλει το κεφάλαιο να πληρώσει. Η σοσιαλδημοκρατία όμως εδώ και πολύ καιρό παραμένει ένας από τους δύο πόλους του συστήματος.

6) Αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν πρέπει να χαιρόμαστε για την στρατηγική ήττα της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού, όπως πράττει το ΚΚΕ με την τριτοπεριοδική του αντίληψη.

7) Πρόκειται για ήττα του νεοφιλελεύθερου παραδείγματος , αλλά αυτό δεν συνεπάγεται την επικράτηση ενός νέου παραδείγματος. Αυτό θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης της ταξικής πάλης.

8) Χαιρόμαστε η Αριστερά που κρατήθηκε και ως να σημείο αύξησε τις δυνάμεις της. Μιλάμε για την αύξηση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αύξηση που υποδηλώνει την αναγκαιότητα της ενότητας της “άλλης”, ριζοσπαστικής, Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, πάρα μια πραγματικότητα , από την συνολική εικόνα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

9) Η σχετική επιτυχία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την γεμίζει με περίσσια ευθύνη για τους στόχους και τους σκοπούς της. Που δεν είναι άλλος από το να αποτελέσει τον κόμβο της μαχητικής και αγωνιστικής ενότητας της Αριστεράς , της ύπαρξης ενός ταξικού εργατικού κινήματος για να νικήσουν οι αγώνες των εργατών, της επαναστατικής κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, επανίδρυσης.

10) Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν και θα συνεχίσουν να παραμένουν μέσα στους αγώνες. Επιθυμώντας να παίξουν να βαθύ και πολύμορφο , όσο μαζικότερο γίνεται, ενωτικό και ριζοσπαστικό ρόλο στο κίνημα και στην Αριστερά.

θα είμαστε εκεί , μέσα και ενεργά στους αγώνες που ρχονται!!!!!

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση