Τρ. Ιαν 25th, 2022


Στην ΝΔ τα μέλη της μίλησαν μαζικά και ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς των μηχανισμών….βγάζοντας αυτόν που την είχε «πουλήσει» 19 χρόνια πριν. Έκλεξε όμως ένα πολιτικό ηγέτη που δεν είναι από τα γνωστα τζάκια των τελευταίων δεκαετιών και αυτό για τα πολιτικά πεπραγμένα της Ελλάδας είναι μια μικρή εξέλιξη, δίχως φυσικά αυτό να συνεπάγεται και αναγκαία καμία ριζοσπαστική εξέλιξη….

Στην ΝΔ εκλέχτηκε σχεδόν πανηγυρικά ο εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας της Α. Σαμαράς. Ο άνθρωπος που στις αρχές του 1990 με την εθνικιστική του πολιτική πήγε να μας μπλέξει χοντρά στο μακελειό και την τραγωδία των Βαλκανίων. Ο άνθρωπος που στήριξε όσο κανένας άλλος την σούπερ εθνικιστική πολιτική του «το όνομα μας η ψυχή μας» για το Μακεδονικό. Με αποτέλεσμα 19 έτη μετά η Ελλάδα να παρακαλάει σχεδόν για μια λύση που το 1990 την είχε στο τσεπάκι.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τότε το πρώτο μετα-πολιτικό , μετα-ιδεολογικό και κατά συνέπεια μεταμοντέρνο μόρφωμα την «Πολιτική Άνοιξη». Συμμαχώντας τώρα με τον έτερο μεταμοντέρνο καπαδόκη του ΚΕΠ, τον κύριο «τίποτε». Δ. Αβραμόπουλο.

Εκφράζοντας στις χθεσινές εκλογές και αυτή είναι μια άλλη αντίφαση, όμως μια βάση που ήθελε να μιλήσει ιδεολογικά και όχι τεχνοκρατικά και πολιτικάντικα. Μια βάση που νιώθει και είναι δεξιά και που στις μέρες μας σημαίνει πατρίς- θρησκεία-οικογένεια, οικονομικός φιλελευθερισμός αλλά και κρατική προστασία, μαζί….αντίφαση , ίσως, αλλά που στο πρόσωπο του Α. Σαμαρά λειτούργησε αποτελεσματικότατα.

Σε αντίθεση με την Ντόρα την κόρη του «γκ..η» εκφραστή των νεοφιλελεύθερων και κοσμοπολίτικων αντιλήψεων που η γραμμή μεν ήταν πιο καθαρή , πολιτικά οικονομία- κοινωνία της αγοράς, αλλά αυτό άδειαζε ένα πλήθος λαϊκού κόσμου που έχουν δεινοπαθήσει από αυτή την οικονομία- κοινωνία της αγοράς. Στο πρόσωπο της Ντόρας καταδικάστηκε η πολιτική του Καραμανλή που στήριξε αναφανδόν η Ντόρα που στηρίχτηκε και στο κομματικό μηχανισμό…αλλά και στην ακροδεξιά του Καρατζαφέρη, που σήμερα βρίσκεται σε μια δυσμενή θέση, καθώς στο κόσμο του «μιλάει» ο Αντωνάκης….

Για το πολιτικό σύστημα μας δεν συνεπάγεται μια προσαρμογή δεξιότερα του.. Ο λόγος της ΝΔ του Α. Σαμαρά θα κινηθεί δεξιότερα στα εθνικά, αριστερότερα στα κοινωνικά, πλην ίσως στα ζητήματα μετανάστευσης και στα ίδια περίπου στα οικονομικά, με ολίγο ίσως περισσότερο κράτος… Ο λόγος της ΝΔ του Α. Σαμαρά θα οξύνει τις αντιθέσεις στο ενδοαστικό στρατόπεδο….

Εκφράζοντας σε ένα άλλο επίπεδο την πολύπλευρη κρίση του συστήματος και των αντιπροσώπων τους. Ο Αντωνάκης π,χ θα προσπαθήσει να μιλήσει εθνοκεντρικά σε ένα περιβάλλον που διεθνοποιείται όλο και ποιο πολύ…

Άραγε θα μπορέσει η αριστερά να τις εκμεταλλευτεί ή θα ταυτιστεί για μια ακόμη φορά με πλευρές αυτής, όπως έπραττε και πράττει για δεκαετίες;

Κατά συνέπεια ούτε χαρά , ούτε λύπη για την εκλογή του Αντωνάκη…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση