Τε. Ιαν 26th, 2022

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, πάρτεμέρος στην Απεργία στις 17 Δεκέμβρη…!!!

Δώστε δυναμικό, αποφασιστικό παρώνστη συγκέντρωση της Πέμπτης…!!!
Στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30π.μ.
      Μετά την πλατιά σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, την Τρίτη 15Δεκέμβρη, εργαζόμενοι και σωματεία από το Μέταλλο, τους Οικοδόμους, τουςΕμποροϋπαλλήλους και τα Πολυκαταστήματα, το διοικητικό προσωπικό τουΠανεπιστημίου, τους Ο.Τ.Α. του νομού, τους Γεωπόνους Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας,τους Εκπαιδευτικούς και τους Αδιόριστους, τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά καιένα μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, καλούμε όλους τουςεργαζόμενους και τη νεολαία να στηρίξουν την Απεργία στις 17 Δεκέμβρη και  να δώσουν δυναμικό, αποφασιστικό παρών στησυγκέντρωση της Πέμπτης, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.
     
Ενάντια στονκοινωνικό μεσαίωνα που μας προορίζουν, η εργατιά κι η νεολαία θ’ απαντήσουν μεεπίθεση, αποφασιστικότητα κι ενότητα, ενάντια:
Ø      Στην πολιτική της λιτότητας και της συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος.
Ø      Στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο, που έρχεται να «ολοκληρώσει» τα κενά τωννόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.
Ø      Στον προϋπολογισμό που προβλέπει τρομακτική μείωση των κοινωνικώνδαπανών.
Ø      Στην εκπαίδευση που προωθείται ένα άνισο, ταξικό σχολείο της «αγοράς».
Ø      Στις απολύσεις και την ανεργία. Την όρεξή τους να αμβλύνουν τα ωράριακαι να κάνουν Κυριακές κι Αργίες καθημερινές κι εργάσιμες.
     Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες! Το απέδειξαν οι αγώνες των εργαζομένων σεχώρους που μπόρεσαν να ακυρώσουν – έστω προσωρινά – αντεργατικά μέτρα, ναανακαλέσουν απολύσεις, να αποτρέψουν ιδιωτικοποιήσεις.
     Σε αυτό το δρόμο χρειάζεται να συνεχίσουμε. Στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα,της αγωνιστικής ενότητας των εργαζόμενων, της ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασηςτων εργαζόμενων κάθε χώρου (υπερβαίνοντας τους διαχωρισμούς με βάση την τυπικήεργασιακή σχέση).
Γιάννενα,15 Δεκέμβρη 2009
Συντονιστικόσωματείων & εργαζόμενων

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση