Τρ. Ιαν 25th, 2022


Η Δίκη του Ξενία επί της ουσίας ξαναπήρε αναβολή επ αόριστον ύστερα απο ένσταση στο συμβούλιο εφετών του δικηγόρου Γ. Παπαδημητρίου, ενός απο τους 10 συλληφθέντες. Ο Γ. Παπαδημητρίου είχε συλληφθεί ενώ είχε καλεστεί απο τους διαδηλωτές, να τους υπερασπίσει νομικά, την στιγμή που δέχονταν επίθεση απο τα ματ στις 8 Ιούνη του 2005. Ήταν ένας απο τους 5 ενεργούς πολίτες που αναφέρονταν στην “προκάτ” μήνυση που είχε γίνει ώρες προτού αρχίσει η εκδήλωση διαμαρτυρίας του κινήματος πολιτών.
Τώρα αν δικαιωθεί τυπικά ο Γ. Παπαδημητρίου τότε η υπόθεση για τους υπόλοιπους
9 θα επιστρέψει στο πρωτοβάθμιο πρωτοδικείο. Αν δικαιωθεί ουσιαστικά παύει η δίωξη για όλους. Αν απορριφθεί τότε θα τα πούμε στο τριμελές εφετείο.
Σε αυτό το σημείο δε μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ξαναέκφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές του Ξενία.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

2 thoughts on “θΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ;”
  1. Δεν είναι κατά τη γνώμη μου θέμα γενναιοδωρίας ή ανοιχτομυαλιάς. Στην πραγματικότητα η Αντεισαγγελέας επιχείρησε να αποφύγει την “καυτή πατάτα” της ουσίας των γεγονότων και περιόρισε την πρότασή της μόνο στη νομική αβασιμότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας για “διατάραξη κοινής ειρήνης” (υποστηρίζοντας ότι η όποια ποινική απαξία των πράξεων των συλληφθέντων είχε εξαντληθεί στις δύο κατηγορίες που περιείχε η μήνυση Μήτση, οι οποίες όμως έχουν παραγραφεί). Θεωρώ θετικό (και σημαντικό !) το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Εφετών έκρινε επί της ουσίας της προσφυγής μου και αξιολόγησε τα γεγονότα και τις συνθήκες της παρουσίας μου στο Ξενία, “αδειάζοντας” με τον τρόπο αυτό και τους διωκτικούς μηχανισμούς, που συνέλαβαν παράνομα δικηγόρο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, και τη μήνυση Μήτση, που συμπεριέλαβε απόντες. Εάν μας ενδιαφέρει πολιτικά η καταδίκη της σκευωρίας (διάσταση που αναδείχθηκε κυρίαρχα τις μέρες εκείνες), είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εξέλιξη αυτή είναι 100 % προτιμότερη. Εννοείται πάντως ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα στηριχθούν στην πρόταση της Αντεισαγγελέα και θα απαλλαγούν στο Πλημμελειοδικείο (αν η δικογραφία δεν μπει αυτεπάγγελτα στο αρχείο)

  2. Δυστυχώς το συμβούλιο δεν φάνηκε τόσο γενναιόδωρο και ανοιχτόμυαλο, όσο ήταν η πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών που έδινε τέλος σε αυτή την δίκη “παρωδία”. Η ολομέλεια του συμβουλίου εφετών τροποποίησε την εισήγηση του αντιεισαγγελέα και απαλλάσσει μόνο τον Γ. Παπαδημητρίου, που είχε συλληφθεί εν ώρα εργασίας. Η “προκάτ” όμως μήνυση του κ Μήτση αφορά και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και όχι μόνο τον Γ. Παπαδημητρίου…..

Αφήστε μια απάντηση