Σα. Ιαν 29th, 2022

Μου στάλθηκε ένα σχόλιο ερωτήση για την εργασία των ΑΜΕΑ και την δημοσιεύω στην πρώτη σελίδα τόσο για να δοθούν απαντήσεις αν υπάρχουν αλλά και για ανοίξει ένας διάλογος:

Συντάκτης : ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Ηλ. διεύθυνση : [email protected]

Κύριε Αργυρέ διαβάζω τα άρθρα σας και τα βρίσκω το λιγότερα που μπορώ να πω ενδιαφέροντα. Ψάχνω συνέχεια στο διαδίκτυο θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ λόγω της αναπηρίας του συζύγου μου. Τα τελευταία 3,5 έτη εργάζεται (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΑΤΟΜΩΝ)σε Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης με το πρόγραμμα 3+1. Όσο περνά όμως ο καιρός βλέπω ότι το άγχος για το τι θα γίνει μετά από μερικούς μήνες επιδεινώνει την κατάσταση του. Οι υποχρεώσεις πολλές (παιδιά που σπουδάζουν, δάνεια κ.ά ). Επικοινώνησα με το http://www.aftodioikisi.gr και θέτοντας το ερώτημα πήρα την εξής απάντηση:
Ερώτηση:
Έχουμε προσληφθεί σε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης 8 ΑΜΕΑ διαφόρων ειδικοτήτων με πρόγραμμα ΟΑΕΔ (3+1). Τα 3 πρώτα χρόνια η επιχείρηση παίρνει μέρος των χρημάτων από τον ΟΑΕΔ και τον τέταρτο χρόνο είναι υποχρεωμένη να μας πληρώνει μόνο αυτή. Έχουμε κλείσει τα 2 χρόνια και βαδίζουμε στον 3ο χρόνο εργασίας. Είμαστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι (αορίστου χρόνου) της επιχείρησης. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν τα συνεχόμενα χρόνια που ήδη εργαζόμαστε ή θα εργαστούμε (τα 4 χρόνια), θα βοηθήσουν στην μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου και αν ναι τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ώστε αυτό να επιτευχθεί.

Απάντηση:

Υπό την προϋπόθεση ότι η πρόσληψή σας έγινε σε εφαρμογή της Υ.Α 200/2007 (200064 ΦΕΚ Β430/2007), «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ,ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ή ΝΕΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ», και υπάγεστε στο προβλεπόμενο στην ως άνω υπουργική απόφαση πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ για 36 μήνες, με την υποχρέωση ο εργοδότης να σας απασχολήσει μετά τη λήξη του 36μηνου για άλλους δώδεκα (12) μήνες χωρίς επιχορήγηση, η σύμβαση που έχετε καταρτίσει με την δημοτική επιχείρηση είναι αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου. Η σύμβασή σας δεν λύεται συνεπώς αυτοδικαίως και αζημίως για τον εργοδότη με τη συμπλήρωση του ως άνω χρονικού διαστήματος (σαρανταοκτάμηνου). Η διαφορά της απόλυσης πριν και μετά την τετραετία είναι ότι στην πρώτη περίπτωση, εάν δηλαδή ο εργοδότης προβεί σε απόλυση πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, υποχρεούται είτε να αντικαταστήσει τον εργαζόμενο, είτε να επιστρέψει αναλογία της επιδότησης που έλαβε.
Συνεπώς, η σύμβασή σας είναι αορίστου χρόνου και μπορεί να λυθεί, μετά τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου στο πρόγραμμα χρόνου (σαρανταοκτάμηνου), μόνο εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τη λύση των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου (έγγραφος τύπος για την καταγγελία της σύμβασης, καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης).

Εμείς και όλοι αυτοί που βρίσκονται στη ίδια θέση με μας μπορούν να κάνουν κάτι;
Σας παρακαλώ απαντήστε μου.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

14 thoughts on “Ερώτηση για την εργασία των ΑΜΕΑ….”
 1. ΚΥΡΙΕ ΑΡΓΥΡΕ

  ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΒΑΡΥΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

 2. Κύριε Αργυρέ..
  έχω ποσοστό αναπηρίας 50% και είμαι πτυχιούχος Νομικής Αθηνών.Συμμετείχα στη προκήρυξη για ΑΜΕΑ του Ν 2643/98 τον Ιούλιο του 98. Δυστυχώς από 24 Ιουνίου μέχρι 30 Ιολίου νοσηλευόμουν στο νοσοκομείο και δεν προσκόμισα εμπροθέσμως τα πιστοποιητικά που επικαλέστηκα στην εμπρόθεσμη αρχικώς αίτηση μου. Μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ ([Πειραιώς 52) ενημερθηκα ότι για να υποβάλλω έντσταση προκειμένου να ισχύσει η αρχική μοριοδότηση μου, η οποία και ακυρώθηκε λόγο του εκπρόθεσμου των δικαιολογητικών, πρέπει να αναρτηθούν στον ΟΑΕΔ οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης και σε διάστημα 10 ημερών να υποβάλω την ενλόγω ένσταση.Σε ερώτημα μου όμως για το ποιά είναι η καθύλη αρμόδια επιτροπή που θα αποφασίσει επι της ενστάσεως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι σε θέση να με ενημερώσει. Συναντώ σε όλους τους αρμοδίους φορείς την ίδια αρνητική στάση ( ΟΑΕΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ). ¨Ολοι συνομολογούν ότι είναι μια διαδικασία που άπτεται δημοσιότητας αλλά κανένας δεν είναι αρμόδιος και δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν επί των ενστάσεων και με ποια κριτήρια γίνεται δεκτή ή όχι μια τέτοια ένσταση.
  Νομίζω ότι είναι δίκαιο το αίτημα μου να γνωρίζω το μηχανισμό, τους υπεύθυνους και γενικότερα τη ”φιλοσοφία΄΄ των κρίνοντων όταν μάλιστα πρόκειται για μια τόσο σημαντική για την προσωπικότητα μου απόφαση.
  Ευχαριστώ πολύ.

 3. Ε τότε μόνο ενας καλός εργατολόγος, π.χ σαν Αλέξη Μητρόπουλο θα ξέρει…φυσικα ακόμη και αυτή η πληροφορία νομίζω πως θα σας κοστίσει..
  Στα Γιάννενα ενας καλός εργατολόγος είναι ο Πολύμερος Ηλίας…

 4. Κάτι τελευταίο κύριε Αργυρέ.Γνωρίζετε εάν ισχύει το άρθρο 11 του Ν.3227/2004? κ εάν ναι η πρόσληψη μπορεί να γίνει τον τέταρτο χρόνο ή μετά την λήξη του προγράμματος?Ευχαριστώ κ πάλι.

 5. Μα μιλάω για τον νόμο που «Ν.2643/98 που πήρε την θέση του 1648/86.
  γράφει το υπόμνημα της ΕΣΑμεΑ προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: «Ν.2643/98: Η ελπίδα για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία που τείνει να γίνει Νόμος – φάντασμα»

  Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο κείμενο θέσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση του προγράμματος για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, αποδέχεται σχετική έρευνα της ΕΣΥΕ-2003 βάσει της οποίας το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού. Αυτό και μόνο το γεγονός δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, που αν και αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, υφίστανται τη διακριτική μεταχείριση και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

  Μοναδικό όπλο των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα προκειμένου να κερδίσουν ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους στον ζωτικής σημασίας τομέα της απασχόλησης αποτελεί ο Ν.2643/98, ο οποίος όμως μέχρι σήμερα εφαρμόζεται πλημμελώς. Περίτρανη απόδειξη αποτελούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των διαδικασιών ολοκλήρωσης της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 3 (δημόσιος τομέας) του Ν.2643/98 του έτους 2004, καθώς και της δημοσίευσης της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 2 (ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα) για τα έτη 2004 και 2005.

  Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με την απαράδεκτη θέση των εργοδοτών, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικής πρόσληψης και αναγκαστικής τοποθέτησης των ατόμων με αναπηρία στις εν λόγω θέσεις εργασίας. Παράλληλα απαιτούν και μείωση του ποσοστού των προσλαμβανόμενων στον ιδιωτικό τομέα κάτω του 2% που ανέρχεται σήμερα, κρίνοντάς το ως ιδιαίτερα υψηλό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τη στιγμή που σε χώρες όπως η Γερμανία φτάνει το 5% και στη Γαλλία είναι 6%.

  Ο ασυνεπής τρόπος με τον οποίο έχει εφαρμοστεί ο Ν.2643/98 από την ψήφισή του έως σήμερα, δημιουργεί την υποψία αν όχι τη βεβαιότητα ότι σχετίζεται με την πίεση που ασκούν οι εργοδοτικές οργανώσεις στην κυβέρνηση και η οποία έχει επιλέξει την παρελκυστική τακτική της αργόσυρτης εφαρμογής.

  Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υποστηρίζει τη θέσπιση ξεχωριστού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία. Τη θέση αυτή της Συνομοσπονδίας, για τη θέσπιση ειδικού νόμου, υποστηρίζει άλλωστε και ο Συνήγορος του Πολίτη με την Έκθεσή του για το Ν.2643/98 που δημοσιοποιήθηκε το 2005.

  Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διεκδικεί δυναμικά την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων ως προς το ζήτημα της εφαρμογής του Ν.2643/98 για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα:

  ‘Αμεση έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του έτους 2004 των θέσεων του άρθρου 3 του Ν. 2643/98,
  ‘Αμεση δημοσίευση της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 2 του Ν. 2643/98,
  ‘Αμεση συγκρότηση Επιτροπής για την κατάρτιση ειδικού νόμου για την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, που αποτελεί άλλωστε και δέσμευση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης,
  Τη ρητή δέσμευση σας ότι δεν θα θιγεί ο βασικός κορμός του Ν.2643/98, αναγκαστική τοποθέτηση, υποχρεωτική πρόσληψη, αντικειμενική διαδικασία μοριοδότησης κλπ.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η αποχή των εκπροσώπων μας από τις Επιτροπές του άρθρου 9 και από την Κεντρική Επιτροπή του Ν.2643/98. Η αποχή θα συνεχιστεί έως ότου ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία. Κρίνεται δε, απαράδεκτο το γεγονός ότι εν λόγω οι Επιτροπές συνεδριάζουν και αποφασίζουν για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία ερήμην των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Θεωρούμε ότι στο θέμα αυτό θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ευαισθησία από πλευράς του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

  και

  Η ΕΣΑμεΑ, ο τριτοβάθμιος κοινωνικό–συνδικαλιστικός φορέας του αναπηρικού κινήματος της χώρας, με ιδιαίτερη επιμονή διεκδίκησε για αρκετά χρόνια την τροποποίηση και συμπλήρωση του Ν.1648/86, με στόχο την ουσιαστική βελτίωσή του και την ισχυρότερη θωράκισή του.

  Το 1998, η ψήφιση του Ν.2643/98 βρήκε σύμφωνο το αναπηρικό κίνημα δεδομένου ότι ο νέος Νόμος ικανοποιούσε το βασικό αίτημά μας που ήταν η εισαγωγή και η εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων και μοριοδότησης (άρθρο 4).

  Όμως κατά την εφαρμογή του προέκυψαν προβλήματα, τα οποία αφορούσαν κυρίως:

  στην έλλειψη προσωπικού και κυρίως εξειδικευμένου προσωπικού
  την καθυστέρηση των προκηρύξεων,
  τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΙΚΑ που είτε αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο αριθμό ατόμων με αναπηρία, είτε δεν λειτουργούσαν σε κάποιες περιοχές της χώρας,
  την πολυπλοκότητα και τη γραφειοκρατία του Νόμου,
  την προσβασιμότητα των χώρων κατάθεσης των αιτήσεων.

  Με δεδομένα τα παραπάνω προβλήματα, η ΕΣΑμεΑ αιτήθηκε την τροποποίηση του Ν.2643/98 και υπέβαλλε τις προτάσεις της για τη βελτίωση του, βάσει της εμπειρίας από την εφαρμογή του νόμου μέχρι τότε. Ο Ν.2643/98 τροποποιήθηκε από το Ν.2956/01 άρθρο 31.

  Παρέμειναν όμως σημαντικά προβλήματα όσον αφορά στη διαδικασία εφαρμογής του Νόμου. Συγκεκριμένα:

  η ελλιπής υποστήριξη που παρείχε ο ΟΑΕΔ για την εφαρμογή του Νόμου λόγω έλλειψης καταρτισμένου και μόνιμου προσωπικού,
  η έλλειψη μόνιμων και προσβάσιμων γραφείων και αιθουσών που πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών του άρθρου 9 του Ν.2643/98,
  η έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού για τον έλεγχο και τη μηχανογραφική επεξεργασία των στοιχείων και των δικαιολογητικών,
  η μη εκπροσώπηση της ΕΣΑμεΑ, ως επίσημου Κοινωνικού Εταίρου της Πολιτείας σε θέματα ατόμων με αναπηρία, στην Κεντρική Επιτροπή του Νόμου.

  Ο Ν.3227/04 αποτελεί την τελευταία τροποποίηση του Ν.2643/98 και στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Ν.2643/98, ο οποίος όμως μέχρι σήμερα δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη δεδομένου ότι δεν έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη του έτους 2004.

  Βέβαια, ως Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία βασικό αίτημά μας παραμένει η ψήφιση ενός ξεχωριστού νόμου ποσόστωσης και προστασίας των ατόμων με αναπηρία, δεδομένου ότι αποτελούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα πληθυσμού οι ανάγκες της οποίας διαφοροποιούνται σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες που προστατεύει ο Ν.2643/98. Επίσης, η ψήφιση ενός ξεχωριστού νόμου ποσόστωσης για τα άτομα με αναπηρία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για την εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου.

  Αναμφίβολα, ο Ν.2643/98 έχει συμβάλλει στην ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, και σε συνδυασμό πάντα με άλλα μέτρα και πολιτικές, δεδομένου ότι το ζήτημα της απασχόλησης απαιτεί ολιστική προσέγγιση γιατί σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αποτελεί ένα βασικό μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία.

  Αναφορά όμως πρέπει να γίνει στα προβλήματα που εντοπίζονται μέσα στο χώρο της απασχόλησης, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα άτομα με αναπηρία που έχουν τοποθετηθεί σε θέση εργασίας αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας υπάλληλοι, βιώνουν διακρίσεις και άνιση μεταχείριση.

  Επίσης, ως ΕΣΑμεΑ προτείνουμε να εφαρμοσθούν συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με την υποχρεωτική για τον εργοδότη πρόσληψη ατόμων με αναπηρία βάσει του Ν.2643/98 όπως η
  μερική επιδότηση εργοδότη για την εύλογη προσαρμογή του χώρου εργασίας,
  εκπόνηση προγραμμάτων ενημέρωσης εργοδοτών και
  πρόσθετα κίνητρα για τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα όπως επιχορήγηση του πρώτου έτους εργασίας.

  μήπως πρέπει να τους πάρεις τηλ:

  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

  Κεντρικά Γραφεία
  Ελ. Βενιζέλου 236, 16341, Ηλιούπολη, Αθήνα

  Τηλ.:
  Φαξ:
  E-mail:
  +30 210 9949837
  +30 210 5238967
  [email protected]

  Γραφείο Βορείου Ελλάδος
  Βασιλίσσης Όλγας 114, 546 43, Θεσσαλονίκη

  Τηλ.:
  Φαξ:
  E-mail:
  +30 2310 842742
  +30 2310 862323
  [email protected]

  Γραφείο Δυτικής Ελλάδας
  Ακτή Δυμαίων 5, 226 22 Πάτρα

  Τηλ.:
  Φαξ:
  E-mail:
  +30 2610 362127
  +30 2610 362127
  [email protected]

  Στοιχεία επικοινωνίας Προέδρου και Γενικού Γραμματέα ΕΣΑμεΑ

  Τηλ.:
  Φαξ:
  E-mail:
  +30 210 9949837
  +30 210 5238967
  [email protected]

  Συντονίστρια Επιστημονικού Τομέα

  Χατζηπέτρου Ανθή
  [email protected]

  Συντονίστρια Διοικητικού Τομέα

  Νασούλα Τόνια
  [email protected]

  Διοικητικό τμήμα

  Μαύρου Άννα
  Σαμαρά Χριστίνα
  Γεωργοπούλου Σπυριδούλα
  Γρηγοριάδης Γιώργος
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]

  Οικονομικό τμήμα

  Κεφαλούρου Λίνα
  [email protected]

  Επιστημονικό τμήμα

  Λογαράς Δημήτρης
  Μπαρμπαλιά Ελένη
  [email protected]
  [email protected]

  Γραφείο τύπου

  Θεωνά Άννα
  [email protected]

  Τεχνική υποστήριξη δικτυακού τόπου (ΙΤΕ – ΙΠ)

  Μαργέτης Γιώργος[email protected]

  Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί»

  Φωτεινή Μπερδέκλη
  Παναγιώτης Μαρκοστάμος[email protected]
  [email protected]

  Είναι το μόνο πιο συγκεκριμένο που μπορώ να κανω

 6. Κύριε αργυρέ είναι δυνατόν να μου πείτε ποιόν νόμο εννοείτε?Είναι πολύ σημαντικό!!Αν μπορείτε δώστε μου και το mail σας για προσωπική επικοινωνία.Ευχαριστώ πολύ

 7. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου δώσω μια απάντηση, πόσο μάλλον μια καταφατική απάντηση. Όπως γράφω και πιο πάνω στα Γιάννενα ύστερα και από παρέμβαση του σωματείου αλλά και από παρέμβαση παραγόντων, καταλαβαίνεις νομίζω και προσωπικούς εξευτελισμούς, τους ξαναπήραν με ανάλογα προγράμματα. Παρόλο που είναι σχεδόν σε ανενεργός ένας νόμος που διορίζει σε μόνιμη βάση τα ΑΜΕΑ.
  Νομίζω πως θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον καλό εργατολόγο ή στην εθνική συνομοσπονδία τόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ): http://www.esaea.gr/ και μάλιστα το συντομότερο γιατι πλέον κανεις δεν ξέρει που θα πάει τρο πράγμα καλη επιτυχία…

 8. Είμαι ΑΜΕΑ 55% με μείζων κατάθλιψη χωρισμένη με ένα παιδί .Έχω εργασθεί με το πρόγραμμα (3+1)του ΟΑΕΔ σε ΔΕΥΑ από 15-03-2004 εώς 14-03-2008.Το χρονικό αυτό διάστημα είχαν μονιμοποιηθεί όλα τα ΑΜΕΑ που είχαν προσληφθεί (με νόμο Παυλόπουλου )εκτός από εμένα. Κατόπιν ξαναμπήκα στο ίδιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (3+1)κ εργάζομαι έως και σήμερα στην ίδια επιχείρηση στην ίδια θέση(καθαρίστρια).Η σύμβαση μου(ορισμένου χρόνου) είναι από 19-05-2008 εώς 18-05-20012.Θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να διεκδικήσω μονιμότητα . Ευχαριστώ πολύ.

 9. Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό επιβαρύνεται και από την κρίση.
  Στα Γιάννενα π,χ σε ανάλογη περίπτωση απολύθηκαν τα ΑΜΕΑ και ύστερα απο κινητοποίηση κάποια επαναπροσλήφθησαν με ανάλογο πρόγραμμα. Επίσης γνωρίζω πως υπάρχει ένας νόμος που προσλαμβάνει μόνιμα. Με αυτό το νόμο βρήκα εγώ εργασία….Καλό είναι να ρωτήσει ένα δικηγόρο που ασχολείται με τα εργασιακά για να ρωτήσει για τα δικαιώματα του. Να βρει επαφή με κανένα σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες..Εαν υπάρχουν και άλλοι στην δική του θέση να συνεννοηθεί και να δεκδικήσουν μαζί μονιμοποίηση…ή να έρθει-ουν σε επικοινωνία με το σωματείο εργαζομένων…
  Και πάνω από όλα χρειάζεται υπομονή, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλύτερα….Δεν θα τους κάνουμε την χάρη….. αν μάθω κάτι πιο συγκεκριμένο θα σε ενημερώσω

Αφήστε μια απάντηση