Πε. Ιαν 27th, 2022

Τα πράγματα αρχίζουν να σκουραίνουν, το PUBLIC δεν πρόλαβε να ανοίξει και άρχισαν οι απολύσεις. Συνολικά πρέπει από την στιγμή που άνοιξε να απέλυσε πάνω από 8 με 9 υπαλλήλους. τρεις οι τελευταίες απολύσεις και μάλλον έρχονται κι άλλες την άλλη βδομάδα.
Οι απολύσεις εντάσσονται στα πλαίσια των «περικοπών» της επιχείρησης.Εχει να κάνει δηλαδή με την προστασία και ενίσχυση των κερδών που δημιουργούν με τον καθημερινό ιδρώτα και μόχθο τους οι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό πως παραμονή Χριστουγέννων ο τζίρος των 7 καταστημάτων που διατηρεί η παραπάνω αλυσίδα ξεπέρασε τα 1.000.000 ευρώ, ενώ στο μήνα Δεκέμβρη δε δίνονταν ρεπό με εργαζόμενους να δουλεύουν 6 ημέρες. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα που απολύει ζητά μέσα από την ιστοσελίδα της προσωπικό αναζητώντας προφανώς πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Παρέμβαση του Σωματείου
Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Η παρέμβαση του ταξικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ήταν άμεση πραγματοποιώντας εξόρμηση στο πολυκατάστημα, διαμηνύοντας στη διεύθυνση της εργοδοσίας να πάρει πίσω τις απολύσεις. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγυή στους απολυμένους συναδέλφους, να παλέψουν μαζί με το σωματείο διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία, να μη δεχθούν να θυσιάσουν στο βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας τη δουλειά, το σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων.Σε σχετική ανακοίνωση, το ταξικό σωματείο σημειώνει: «Το δικαίωμα στην εργασία – και όχι μόνο – αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο που καταστρατηγείται όλο και πιο έντονα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, οδηγώντας στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους αυτούς που κοπιάζουν καθημερινά, που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους παράγουν τα κέρδη σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, τα οποία καρπώνονται οι εργοδότες. Αυτά τα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα αποτυπώνονται και στις απολύσεις της αλυσίδας καταστημάτων PUBLIC». Το ταξικό σωματείο αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην εργοδοτική ασυδοσία με την οργάνωση του αγώνα, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία, παλεύοντας για μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

πηγή: http://epirusgate.blogspot.com/2010/04/public.html

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση