Πα. Ιαν 28th, 2022

Φτάνει πια με τους πειρατές της Μέσης Ανατολής
Μήπως το ποτήρι ξεχείλισε με τον δολοφονικό τσαμπουκά του Ισραήλ;
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο χωροφύλακας της νέας τάξης προχωράει σε εγκληματικές ενέργειες. Ο αποκλεισμός της Γάζας, το τοίχος της ντροπής, ο παλαιστινιακός εξανδραποδισμός αποδεικνύει την βαθιά γκανγκστερική φύση του σιωνιστικού κράτους.
Μήπως όμως η πειρατική επίθεση σε διεθνή ύδατα ενάντια σε ανθρωπιστική αποστολή πρέπει να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου όμοιου με αυτού του Χίτλερ; Ενός διαρκούς εγκλήματος ενάντια στην ανθρωπότητα που άμεσα πρέπει να σταματήσει; Αλήθεια η αλ κάϊντα και οι ταλιμπάν τι διαφορετικό έπραξαν και αντιμετώπισαν την μήνη ολάκαιρης της διεθνούς κοινότητας; Ή πόσο χειρότερος ήταν ο δικτάτορας Σ, Χουσεΐν και έγινε η επέμβαση καταλύοντας την εθνική ανεξαρτησία του Ιράκ;
Οι ίδιοι οι Σιωνιστές μιλάνε για την επίθεση που δεχτήκανε, ενώ οι ίδιοι ως πειρατές κατέλαβαν τα πλοία σε διεθνή ύδατα, 70 μίλια μακριά από τα δικά τους. Άρα και έτσι αν έγινε πρόκειται για νόμιμη λαϊκή αυτοάμυνα ενάντια σε κάποιον που παραβιάζει το έδαφος ξένης χώρας. Όπως είναι γνωστό ο χώρος ενός καραβιού θεωρείτε έδαφος της χώρας που ανήκει το καράβι. Κατά συνέπεια αυτό που έπραξαν οι κρατικοί τρομοκράτες του Ισραήλ δεν είναι τίποτε άλλο από το να παραβιάσουν το εθνικό έδαφος, της Ελλάδας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ, να καταλύσει την εθνική κυριαρχία των κρατών στα οποία άνηκαν τα πλοία.

Κράτος τρομοκράτης- τοποτηρητής συμφερόντων
Η φύση του Ισραήλ δεν μπορεί να αλλάξει, δημιουργήθηκε εξ αρχής ως ένα ρατσιστικό κρατίδιο, οπλισμένο ως τα δόντια, που είχε ως σκοπό να οικοδομήσει ένα «καθαρό» κράτος. Στο όνομα των εγκλημάτων των ναζί, οικοδομώντας συμμαχίες σε ανατολή και δύση, κατέπνιξε στο αίμα την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, εφαρμόζοντας πιστά και χωρίς έλεος τις ναζιστικές μεθόδους που είχαν πριν εφαρμοστεί εναντίον των εβραίων. Ενώ μια πολύμορφη πολιτιστική Εβραϊκότητα που τόσα πρόσφερε στο παγκόσμιο πνεύμα μεταλλάχτηκε σε μια σιωνιστική Ισραηλικότητα, σε μια ρατσιστική ιδεολογία ενός έθνους- κράτους υπό περικύκλωση.
Αναλαμβάνοντας ρόλο χωροφύλακα των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς της περιοχής που πάλευαν για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αυτοδιάθεση τους. Ρόλο που ακόμη και σήμερα παίζει στο όνομα των συμφερόντων της νέας καπιταλιστικής-αυτοκρατορικής τάξης ενάντια στα πλήθη του τρίτου και του τέταρτου κόσμου, περιφρουρώντας τα συμφέροντα της δύσης και του καπιταλιστικού συστήματος.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την χλιαρή αντίδραση των χωρών της δύσης που επί της ουσίας δικαιολόγησαν την νέα εγκληματική στάση του Ισραήλ. Αλήθεια τι έπραξε η ελληνική κυβέρνηση για να προστατεύσει τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής που βρέθηκαν στο «στόλο της ελευθερίας»; Όχι μόνο δεν έπραξε τίποτε αλλά την ίδια περίοδο πραγματοποιούσε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους δολοφόνους σιωνιστές; Ποιους αλήθεια είχαν ως εικονικούς εχθρούς αυτά τα γυμνάσια; Τους Τούρκους, το Ιράν ή τους εξεγερμένους λαούς.
Και τι έπραξε η Ελληνική κυβέρνηση ύστερα από την τρομοκρατική-πειρατική ενέργεια του Ισραήλ; Αποδέχθηκε με ένα χλιαρό διάβημα (και την εκ των υστέρων διακοπή των ασκήσεων) την κατάληψη ελληνικού εδάφους σε διεθνή ύδατα και την αιχμαλωσία Ελλήνων πολιτών. Και πως μπορεί μια σοσιαλιστική διεθνής να έχει ως αντιπρόεδρο τον δολοφόνο Έχουτ Μπάρακ, πως το επιτρέπει η αριστερή συνείδηση του προέδρου της Γ. Παπανδρέου; Μήπως όμως αυτή την στάση ανάβει νέο φως στους δολοφόνους σιωνιστές να πράξουν ακόμη χειρότερα;
Ακόμη πιο προκλητική και συνένοχη στο έγκλημα είναι η στάση της κυπριακής κυβέρνησης, του «αριστερού» ΑΚΕΛ, του αντιιμπεριαλιστή Χριστόφια. Υλοποιώντας πλήρως το ισραηλινό σχέδιο αποτροπής τη αποστολής στη Γάζα, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό των πλοίων στα κυπριακά λιμάνια και την επιβίβαση σε αυτά βουλευτών και ευρωβουλευτών που είχαν καταπλεύσει στο νησί με σκοπό να ενσωματωθούν στην αποστολή. Αποτρέποντας τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές να ανεβούν στα καράβια αποδυνάμωνε την αποστολή από μια απαραίτητη «ανθρώπινη ασπίδα». Αλήθεια θα είχαν το ίδιο εγκληματικό θράσος οι πειρατές του Ισραήλ αν ήταν επάνω στα καράβια οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές;

Λύση οι λαοί
Τίποτε δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις των χωρών μας. Μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να αλλάξει τη ρότα των πραγμάτων. Είναι φανερό πως η διεθνής αποστολή για μια ελεύθερη Γάζα, ο στόλος της ελευθερίας ενόχλησε και για αυτό το λόγο έπρεπε να συντριφτεί και σε αυτό φαίνεται πως έμμεσα ή άμεσα συνωμότησαν μια σειρά από χώρες μηδέν εξαιρουμένου ίσως και της δικιάς μας. Αυτός που ευθύνεται για την παράδοση του Οτσαλάν ίσως έχει κάτι σχετικό να μας πει….
Είναι στο χέρι λοιπόν της κοινωνίας των πολιτών, του λαϊκού παράγοντα, των κοινωνικών κινημάτων να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στο μαχόμενο παλαιστινιακό λαό. Διεκδικώντας να τιμωρηθούν οι εγκληματίες σιωνιστές για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, ο Μιλόσεβιτς δεν έκανε περισσότερα από δαύτους. Να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας, να καταργηθεί το απαρτχάιντ ενάντια στους Παλαιστίνιους, να γκρεμιστεί το τείχος, να επιστρέψουν πίσω όλοι οι πρόσφυγες.
Μόνο έτσι θα διαμορφωθούν συνθήκες για μια βιώσιμη λύση που δεν θα αδικεί καμιά κοινότητα, εθνότητα και θρησκεία. Για μια λύση που θα κινείται στην λογική της εθνικής αυτοδιάθεσης αλλά και της συνύπαρξης Παλαιστινίων, Εβραίων και Αράβων. Μια βιώσιμη λύση που θα οδηγεί σε μια δημοκρατική ομοσπονδία ή συνομοσπονδία Αράβων, Παλαιστίνιων και Εβραίων. Απομονώνοντας κάθε σιωνιστική και άλλη ρατσιστική αντίληψη και πολιτική που μιλάει για «καθαρά» κράτη.
Σήμερα όμως προέχει να ενισχυθεί πολύμορφα ο αγώνας των Παλαιστίνιων και να απομονωθεί το Ισραήλ, ενισχύοντας όμως τις φωνές που στο εσωτερικό του ακολουθούν μια άλλη πολιτική. Πως θα γίνει αυτό; Μα μόνο με την οικονομική, εμπορική- μποϋκοτάζ- και πολιτική απομόνωση του. Στο παρελθόν είχε εφαρμοστεί ενάντια στο απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούν οι λαοί, πιέζοντας και τις κυβερνήσεις τους να την ακολουθήσουν. Διαφορετικά τα επιμέρους εθνικά καπιταλιστικά συμφέροντα, όπως λόγου χάρη η σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ θα πάρουν κεφάλι, εκκαθαρίζοντας τις εξελίξεις, φέρνοντας τον πόλεμο πιο κοντά, δικαιώνοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δ.ΑΡΓΥΡΟΣ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση