Τε. Ιαν 19th, 2022

Από σήμερα  τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσαν πως  δεν θα δέχονται τις κάρτες των ΑΜΕΑ γιατί το υπουργείο δεν έχει ανανεώσει την σύμβαση με την ομοσπονδία των ΚΤΕΛ και γιατί όπως μου ανέφεραν και άνθρωποι του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχουν να πληρωθούν από το 2009.
Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά του υπουργείου που δεν ανανέωσε ως τα τώρα τις συμβάσεις και αν ισχύει δεν πλήρωσε τα ΚΤΕΛ. Έτσι κατανοούν τις ευθύνες τους απέναντι στα ΑΜΕΑ; Αυτή η συμπεριφορά δεν συσχετίζεται άμεσα με την περίοδο που περνάμε, τα ίδια έπραξε και το υπουργείο με άλλη κυβέρνηση και πρόπερσι. Φυσικά η όλη συγκυρία κάνει την ζωή των ΑΜΕΑ δυσκολότερη και αυτό θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει το υπουργείο.

Είναι εξίσου όμως  απαράδεκτη η συμπεριφορά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ που “εκβιάζει” με αυτό τον τρόπο το υπουργείο και την κοινωνία. Όσο και αν είναι ιδιωτική επιχείρηση ίσως θα έπρεπε ορισμένα ζητήματα να τα δουν με μεγαλύτερη ευαισθησία, ιδιαίτερα φέτος.

Ας ελπίσουμε πως το θέμα θα τελειώσει προτού ακόμη αρχίσει και η συνάντηση αύριο της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ και του Υπουργείου θα έχει αίσιο αποτέλεσμα. Διαφορετικά οι συλλογικότητες των ΑΜΕΑ θα πρέπει να κινητοποιούν άμεσα και μαχητικά εξασφαλίζοντας και τα ελάχιστα των κοινωνικών δικαιωμάτων μας, φέρνοντας προ των ευθυνών τους την  κυβέρνηση
Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ
Οργανωτικός Γραμματέας του συλλόγου Αναπήρων νομού Ιωαννίνων.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση