Τρ. Ιαν 25th, 2022

Αλίμονο φίλες και φίλοι αν σε συνθήκες σαν τις σημερινές μείνουμε στην μιζέρια και στην κακομοιριά του παρόντος… Τότε αν δεν πεινάσουμε και δεν διψάσουμε λόγω κρίσης , όσα χρήματα θα μας μένουν θα μας τα φάνε οι ψυχίατροι και οι ψυχοθεραπευτές. Ας το ρίξουμε έξω λοιπόν και ας στοχαστούμε το τι μπορούμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να πράξουμε….Ας ξανασυναντηθούμε σε δρόμους που καίνε, που δρόμους που εμπνέουν, σε δρόμους παθιασμένου έρωτα, αναρχίας, εκλεπτυσμένης τεμπελιάς. Ας συναντήσουμε το εμείς σε κοινές πορείες, ας αγαπήσουμε τα σώμα, τα σώματα μας, για να προσεγγίσουμε το «είναι» μας στην μέριμνα ενός λαμπερού αύριο που οι αγκαλιές μας θα χωράνε όλο τον κόσμο.
Ας φτιάξουμε «γλυκές συμμορίες» που θα ζουν από σήμερα με τον τρόπο που ο καθένας και όλοι μαζί αντάμα αξίζει να ζει, δίχως να περιμένει φωστήρες, θεούς, ηγέτες, άρχοντες, καθοδηγητές και βασιλιάδες….
Τι σημαίνουν όλα αυτά τα τρελά, τα παλαβά και τα ποιητικά…;; μα τίποτε άλλο από το να ανιχνεύσουμε τους δρόμους της μοναδικά ρεαλιστικής απάντησης στο καπιταλιστικό μπουρδέλο, της επανάστασης…
Και αν χάσουμε;; κανένα πρόβλημα..Ας συμμαζέψουμε τα κουρέλια που θα τραγουδάνε ακόμη και ας σιγοψιθυρίσουμε… Δεν πειράζει που δε σου ήρθε η ζαριά
τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα
Το λέει κι ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά
Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση