Πε. Ιαν 27th, 2022

Ψωμί-παιδεία-ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73. Οργή λαού- εξέγερση παντού να διώξουμε κυβέρνηση- ΕΕ και ΔΝΤ
διαγραφή του χρέους οριστική αυτή είναι η απάντηση η εργατική.

Αυτά φώναζαν εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές της χθεσινής απεργίας, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην πολιτική που καταργεί όσα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα είχαν μείνει όρθια.

Η απεργια της 15 Δεκέμβρη ξαναπιάνει το νήμα που είχε αφήσει η απεργία της 5 Μάη ξαναβάζοντας το λαικό παράγοντα στο κέντρο των εξελίξεων. Ένα γεγονός που πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά οι πολιτικές δυνάμεις γιατί τίποτε δεν είδαμε ακόμη.

Έχουμε πόλεμο, μην το φοβάστε και σε αυτό τον πόλεμο πρέπει να βγούμε νικητές διαφορετικά γυρνάμε όχι 100, τότε υπήρχε και η ελπίδα για κάτι νέο, αλλά 200 χρόνια πίσω.
ο κόσμος της εργασίας, τα «τέρατα» της ζωντανής εργασίας, φαίνεται να το αντιλαμβάνονται αυτό και ψάχνουν ευκαιρία για να εκδηλώσουν την αντίθεση τους στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ένα μέλλον για μας δίχως εμάς ή καλύτερα ένα μέλλον με εμάς να είμαστε υπό και να μαζεύουμε τα αποφάγια από τα κολασμένα φαγοπότια τους.

Δυστυχώς αν τους το επιτρέψουμε η εικόνα των μεταναστών στα σκαλιά της Νομαρχίας Ιωαννίνων είναι μια εικόνα από το μέλλον.

Μια ολόκληρη γενιά δεν έμαθε να πολεμάει, μια παλαιότερη ξέχασε να πολεμάει αφού γλήγορα οι αγώνες ενσωματώθηκαν..Τώρα και η πρώτη και η δεύτερη πρέπει να ξαναβγεί στο μετερίζι του διαρκούς αγώνα….Διαρκής αγώνας σημαίνει καθημερινός αγώνας για το μπλοκάρισμα της επιθετικότητας των εξουσιαστών και του κεφαλαίου.

Βέβαια αυτό δεν φτάνει είναι αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός αριστερού πολιτικού μετώπου που θα βάζει ζήτημα εξουσίας γιατί μόνο έτσι εν τέλει θα νικήσουν οι αγώνες.

Στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να γίνει είναι να απαντήσουμε με μαζικό πολιτικό εκβιασμό, με μορφές μαζικής λαϊκής αντιβίας- που σε τίποτε δεν έχει να κάνει με τους προπυλακισμους πολιτικων και τις λογικές αυτοδικίας- με την συγκρότηση από τα κάτω μορφών δυαδικής εξουσίας. Οικοδομώντας ένα ολοκληρο κοινωνικο-πολιτικο σύμπαν που θα αντιμετωπισει αποτελεσματικά την οικονομική και πολιτική τρομοκρατία κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Δείτε και http://aristerovima.gr/details.php?id=1469

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση