Κυ. Ιαν 23rd, 2022


Αντιγράφω κάτι από την κυριακάτικη εφημερίδα  ΕΠΟΧΗ, κάτι που νομίζω πως αφορά την πόλη μου, τους ανθρώπους της, την δική μου ως τα τώρα πορεία με κεντρικό άξονα το φοιτητικό στέκι που καθόρισε πράγματα και θάματα την δεκαετία του 80-90. Όλοι νομίζω πως λίγο πολύ κατανοούμε για ποιον πρόκειται..αυτός πάλι δεν ξέρω τι έχει καταλάβει…αλλά αυτό είναι σε τελευταία ανάλυση και αδιάφορο..ο τελικός κριτής το δικαστήριο της ιστορίας πάντα κρίνει δίκαια..

 

Ο πιτσιρικάς της παρέας μας, ο βουλευτής

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ήμασταν φοιτητές, ήταν ντόπιος μαθητής και κνίτης. Μπήκε στην ελευθεριακή παρέα μας και στην αρχή μας αντιμετώπιζε με το δέος του μικρότερου σε ηλικία επαρχιώτη, που του κάνουν παρέα προχωρημένοι φοιτητές από μεγάλες πόλεις. Φορώντας τον μανδύα του αναρχοκνίτικου τσαμπουκά ξεψάρωσε γρήγορα. Κατόπιν άρχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές του κι έτσι πηγαινοερχόταν στην Αθήνα. Σιγά-σιγά άρχισε να ξεδιπλώνει το επιχειρηματικό του ταλέντο ανοίγοντας μπαρ, καφετερίες, παραδοσιακά καφενεία αλλά και πανσιόν στη ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη περιφέρεια. Στο πρώτο μπαρ μάλιστα, που ήταν ένα κλασικό φοιτητικό στέκι της πόλης, ανέδειξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία που προδιέγραφαν το μέλλον: σκληρός εργοδότης και αυταρχικός πορτιέρης που πέταγε έξω από το μαγαζί λούμπεν πιτσιρικάδες οπαδούς της τοπικής ομάδας και μη αποδεκτούς μεθυσμένους φοιτητές που χάλαγαν τη μόστρα του μπαρ. Οι συνεχώς αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες προϋπέθεταν και σχέση με την οικονομική και την πολιτική εξουσία. Άρχισε λοιπόν να συμμετέχει στα συμβούλια διάφορων φορέων και να αναρριχάται στην τοπική κομματική ιεραρχία του πιο ευνοϊκού κόμματος για το φιλόδοξο, επιχειρηματικό και «προοδευτικό» προφίλ του: του ΠΑΣΟΚ. Κι έτσι στήνοντας με κλασικούς πελατειακούς τρόπους τον εκλογικό του μηχανισμό, εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 2009.
Θα μου πείτε, γιατί ασχολείται η στήλη με τον πιτσιρικά; Βρίθει η βουλή με ανάλογα παραδείγματα ίσως και περισσότερο κραυγαλέα. Είναι γιατί απέκτησε πολλή δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα ταυτισμένος απόλυτα με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ορμητικός ως νεαρός γενίτσαρος που στηρίζει μέχρι θανάτου τον σουλτάνο του. Γιατί όταν ο κόσμος μετέτρεψε τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, έκανε γελοίες δηλώσεις για «ρήγμα στο πολίτευμα μας και προσδοκίες κάποιων για αίμα στην αρένα». Γιατί κατόπιν απετέλεσε τραγική τηλεοπτική φιγούρα, όταν υποστήριζε αγριεμένος και ψευτοτσαμπουκάς τη σαπουνόφουσκα του δημοψηφίσματος, κατακεραυνώνοντας με φανατικό κι υποτιμητικό τρόπο βουλευτίνα που τόλμησε να διαφοροποιηθεί. Κατόπιν βέβαια πήραν τη σκυτάλη κι άλλα κακόμοιρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βγάλανε όλα τα κόμπλεξ της καταπιεσμένης σεξουαλικότητάς τους στις βουλευτίνες συναδέλφους τους που διαφοροποιήθηκαν.
Τέτοια φυντάνια καλλιεργούνται στο ευγενές φυτώριο του ΠΑΣΟΚ. Τυχάρπαστοι τοπικοί ηγεμονίσκοι που ηδονίζονται με την εξουσία, «νεόπλουτοι» υπηρέτες του συστήματος που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, σοσιαλδημοκρατικά κακέκτυπα του πιο σκληρού, άδικου κι επιθετικού καπιταλισμού. Που δυστυχώς η τοπική κοινωνία, ακόμα κι η δική μας αριστερά, τους χαϊδεύει και τους δίνει ασυλία με το μοιρολατρικό επιχείρημα ότι «εδώ είμαστε όλοι γνωστοί». Μόνο που εγώ θυμώνω και στεναχωριέμαι για τον πιτσιρικά γιατί μου θυμίζει τα χρόνια της αθωότητάς μας, την παρέα στο Πανεπιστήμιο, τότε που νομίζαμε ότι θ’ αλλάζαμε τον κόσμο…

ΥΓ. Πρώην λαύρος αμφισβητίας βουλευτής που έγλειφε τον Τριανταφυλλόπουλο για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας, ως υπουργός απειλεί δημάρχους και δικαστικούς που αντιδρούν στα χαράτσια. Γλοιώδης αυταρέσκεια, κομπλεξική ειρωνεία, απαύγασμα πασοκικής αθλιότητας. Στις εκλογές δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του.

Ο δικηγόρος του διαβόλου

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

2 thoughts on “Ο πιτσιρικάς της παρέας μας, ο βουλευτής”
  1. Αν αναφέρεστε σε μένα και όχι στο συντάκτη του κειμένου που αναδημοσιεύω-που δεν τον γνωρίζω, όπως δεν γνωρίζω και σένα, ούτε αν με γνωρίζεται προσωπικά-
   μπορώ να σου πω πως ναι έχω βαθιά σεξουαλικά απωθημένα, παιδί- που λέγει ο λόγος- μιας κοινωνίας που καταπιέζει πολύμορφα τις επιθυμίες μας για να μπορεί να τις κάνει εμπόρευμα από μια κοινή αξία χρήσης….
   Και εκεί κατά την δική οπτική βρίσκεται η ουσία των ζητημάτων που αφορά εν πολλοίς και τις έκρηξη των αντιθέσεων της εποχής μας, δια της ολοκληρωτικής υπαγωγής των πάντων στην δικτατορία του εμπορεύματος και του χρήματος, που φτάνει σε βαθμό σε τέτοιο βαθμό αυτονόμησης που το πλασματικό κεφάλαιο να είναι 11 φορές μεγαλύτερο από το πραγματικό.
   και μέσα από αυτή την ολοκληρωτική υπαγωγή των πάντων στο μέτρο του εμπορεύματος εξηγούνται και οι προσωπικές μας πορείες η δική μου, η δική σου φίλε που δεν σε ξέρω, του πιτσιρικά που έγινε επιχειρηματίας και βουλευτής που στήριξε την χούντα της ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου….Δεν δικαιολογώ, δεν καταδικάζω…κριτικάρω…χρησιμοποιώ το όπλο της κριτικής προτού μιλήσει η κριτική των όπλων…Ε τέλει το επαναλαμβάνω αυτός που θα καταδικάσει εμένα, εσένα, τον συγγραφέα του σχολίου και τον πιτσιρικά βουλευτή είναι το δικαστήριο της ιστορίας; και η λαϊκή συνείδηση όταν αυτή ξυπνά και γκρεμίζει αφέντες….

Αφήστε μια απάντηση