Τε. Ιαν 19th, 2022

Ο τίτλος του άρθρου της τοπικής εφημερίδας «Η.Α» τα έλεγε όλα: Ξεπούλησε» το κατάστημα κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου!», σταματώντας τη λειτουργία του καταστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης λόγω μεγάλης ζήτησης. http://agon.gr/news/117/ARTICLE/14760/2011-12-28.html

Και που σαι ακόμη θα πουν κάποιοι και δυστυχώς δεν θα χουν και άδικο. Η καταστροφή που μας ετοίμασαν τα  μεγάλα αφεντικά δεν έχει τέλος και το μέλλον για το πολύ κόσμο είναι ήδη σκοτεινό. Έτσι πρωτοβουλίες σαν αυτές του Δήμου Ιωαννιτών ή σαν αυτές των πολιτών για την Όαση είναι σε θετική κατεύθυνση με διαφορετικό πρόσημα και   βέβαια φιλοσοφία. Με μεγαλύτερό ενδιαφέρον να έχει η πρωτοβουλία των πολιτών της Όασης που αναδεικνύουν την ιδέα και την στάση της χαριστικότητας, την οικονομία του δώρου και της ανταλλαγής. http://polites4oassi.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html

Δυστυχώς για την αριστερά την κοινωνική αλληλεγγύη την έχουν αναλάβει εργολαβία οι ΜΚΟ, η εκκλησιά, οι δήμοι..κτλ.  Η αριστερά απουσιάζει παραδειγματικά, αφήνοντας στο παιχνίδι σε άλλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στάσης αποτελεί το άρθρο του σ. Μάρκου στο ΠΡΙΝ. http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html, που χάνει το δίκαιο του για την φιλανθρωπία, αφήνοντας να παίξουν μπάλα άλλοι αλλά όχι εμείς στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο σ του εύχομαι χρόνια πολλά και του ετοιμάζω μια απάντηση το επόμενο διάστημα. Προς τα παρόν μπορώ να πω πως το ζητούμενο της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι ζήτημα όγκου ή ποσότητας, αλλά  είναι ζήτημα ταξικής στάσης, επαναστατικής γραμμής και ποιότητας. Είναι το ζήτημα της εξουσίας και το ποιας εξουσίας και το πώς φτάνουμε εκεί. Είναι ένα ζήτημα που συσχετίζεται με τον άμεσο επαναστατικό αγώνα.

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση