Σα. Ιαν 29th, 2022

Κάποιος μου σφύριξε- δεν το διάβασα εγώ δηλαδή- πως ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς- αν εξωκοινοβουλευτική πούμε την ΧΑ και τις υπόλοιπες ομάδες των αυτόνομων εθνικιστών-του ΛΑΟΣ πρότεινε να δουλέψουν όλοι εργαζόμενοι μια ώρα παραπάνω για να μην μειωθεί ο κατώτερος μισθός….
Μια φύρερ μου, ωχ συγνώμη, συμπαθή κατά τα αλλά Γιώργο μου…., οι Γερμανοί που μας ξεφουρνίζουν τα περί μείωσης μισθών και άλλα αλαμπουρνέζικα, δουλεύουν λιγότερες ώρες από εμάς… μπορεί να έχουν παγώσει σχεδόν τους μισθούς για μια δεκαετία και βάλε, αλλά δεν αύξησαν τις ώρες εργασίας.
Φυσικά ο καπιταλιστικός αντίλογος είναι η εργασιακή πειθαρχία προτεσταντικού τύπου, αλλά ούτε αυτό λύνετε με την αύξηση των ωρών εργασίας… θα τράχηλος του ορθόδοξου Έλλην ζυγό δεν υπομένει…, εσύ ως ορθόδοξος κάτι πρέπει να γνωρίζεις περί τούτου… Ή μήπως θες να γεννούμε και ολίγο προτεστάντες σαν τους ευσεβιστές ορθόδοξους που ξεχάσανε την φιλοκαλία….
Έπειτα Γιώργο μου τι θα κάνουμε τους 1000000 ανέργους, αν είναι να εργάζονται μια ώρα αυτοί που εργάζονται ακόμη, δεν θα δημιουργηθεί ούτε μια ώρα εργασίας…, απεναντίας θα μειωθούν και άλλο οι θέσεις αυξάνοντας την ανεργία περαιτέρω…
Ή δεν κατέεις το εργαλείο της πολιτικής οικονομίας, για την κριτική της είμαι και σίγουρος, ή πάλι λαϊκίζεις σε αντιδραστική κατεύθυνση… συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια….
Οι Γερμανοί, οι νεοφιλελεύθεροι του ΔΝΤ, καθώς και το μεγάλο ντόπιο κεφάλαιο ξέρει πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην μειωμένη παραγωγικότητα, αυτά είναι αρλούμπες, αλλά στην υπερπαραγωγικότητα εμπορευμάτων που δεν βρίσκει τρόπο να πουληθούν, άρα η τεράστια υπεραξία να γίνει κέρδος.
Συνάμα η ίδια η υπερανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων μαζί με την υπερδιόγκωση του πλασματικού κεφαλαίου- που συνεχίζει να αυξάνει σε περίοδο κρίσης- σε βάρος του πραγματικού ρίχνει το ποσοστό κέρδους άρα μακροπρόθεσμα και το συνολικό όγκο υπεράξιας, ευτυχώς που το παιχνίδι σώζεται από την σοσιαλιστική Κίνα… που και πολλές ώρες εργάζονται οι ήρωες εργάτες και λίγα παίρνουν, σε σχέση με την δύση….
Στόχος των μέτρων είναι να ρίξουν το κόστος εργασίας άμεσα, για να μπορούν αύριο οι πολυεθνικές του κεφαλαίου να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους. Να μετατρέψουν το νότο σε κεφαλαιοκρατικό Ελντοράντο και σε εργασιακό Νταχάου του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αυξάνοντας την άμεση απόσπασης υπεραξίας που θα μετατρέπεται σε κέρδος δια των εξαγωγών και όχι δια της τόνωσης της εσωτερικής αγοράς…
Ένα βαλκανικό προτεκτοράτο, κατανοώντας τα αφεντικά πως ανεξάρτητα με την κρίση που δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε από αυτήν δίχως πόλεμο, πρέπει να βρίσκονται νέοι χώροι και τόποι για εκμετάλλευση… Ενώ όσο βαθύτερη είναι η κρίση τόσο πιο άμεσα πρέπει να αποσπάτε η υπεραξία..
Γιώργο μου έχεις όμως και ένα δίκαιο..Ναι θα χρειαστεί και αύξηση των ωρών εργασίας. Μόνο που προτρέχεις, άσε πρώτα να σαπίζει το κορμί της εργατικής τάξης, σαν τάξη ενιαία που έχει έστω και μερικά και αυθόρμητα κατέχει την συνείδηση των συμφερόντων της, και στην συνέχεια θα εγγράψετε επάνω της ότι θέλετε..
Αν φυσικά σας το επιτρέψουμε και δεν σας πετάξουμε στο κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας, εκεί δηλαδή όπου ανήκετε…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση