Τε. Ιαν 26th, 2022

Ε να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Έχει απόλυτα δίκαιο η Ντόρα μας και ο άντρας της. Τι λάθος έκαναν, σε τι παράπτωμα έπεσαν. Είχαν κάτι λεφτουδάκια οι άνθρωποι στο εξωτερικό, όπως όλοι οι σωστοί Έλληνες δηλαδή, και είπαν να τα επενδύσουν στην αγορά πλοίου.

Όπως άλλωστε προστάζει και επιτρέπει  και η οικονομία-κοινωνία της αγοράς. Που είναι το μεμπτό, που είναι το ηθικά και νομικά κολάσιμο. Επενδυτής είναι ο άνθρωπος, επενδύσεις θα κάνει, δεν κλέβει, ούτε ληστεύει, ούτε περιμένει το κράτος να τον ζήσει, όπως κάνουν τα τεμπελόσκυλα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σαν δεν ντρέπεστε βρήκατε την Ντόρα και το μικρό μνημονιάκο κομματίδιο της για να σκεπάσετε τα δικά σας ανομήματα. Εσείς βρε αχαΐρευτοι δεν κάνετε επενδύσεις όπως ο άντρας της Ντόρας μας. Εσείς ως κλασικοί ραντιέριδες αφού με διάφορους- φτου στοματί μου- τρόπους  βγάλετε λεφτά τα κάνετε κομπόδεμα για τα γεράματα στην Ελβετία. Και έχετε το θράσος να τα βάζετε με τους φτωχούς- τι είναι ένα εκατομμύριο δολάρια- τίμιους επενδυτές μας…

Ξέρετε βρε αχαΐρευτοι πόσες θέσεις εργασίας θα γεννήσει ο επενδυτικός ίστρος του άντρα της Ντόρας μας. Πόσα στόματα θα φάνε ψωμάκι και λαδάκι από τον κύριο Κούβελο και το πλοίο του…

Άντε μπρε για αυτό δεν θα προκόψουμε σαν έθνος και σαν πατρίδα. Για αυτό χρειαζόμαστε τους γερμανάραδες και τους ευρω-ΠΕΟΥΣ για να προκόψουμε…

Δεν βάζουμε μυαλό τελικά!! Θα παραμείνουμε υποανάπτυκτοι γιατί καταδικάζουμε τον ίστρο του επιχειρηματία και του επενδυτή, ενώ κατά βάθος ζηλεύουμε την επιτυχία του. Σαν δεν ντρεπόμαστε βαλκάνιοι είμαστε, βαλκάνιοι θα μείνουμε…

Και καλά κάνουμε και θα κάνουμε ακόμη καλύτερα αν κρεμάγαμε όλους αυτούς τους επενδυτές που επενδύουν πάνω στο κόπο και τον ιδρώτα της εργασίας μας και το πολλαπλασιάζουν..

Ναι είμαι λαϊκιστής και μαγκιά μου… Αμάν πια με τους επενδυτές και τις επενδύσεις… να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και ας ελέγξουμε που σκατά πάνε, αν πάνε τα λεφτά των άγιων μας επενδυτών.

Όσο για τους βουλευτάδες μας…, αν θέλουν να μας σώσουν, ας καταθέσουν σε ένα κοινό ταμείο την περιουσία τους και ας πληρώνονται με ένα βασικό εργατικό μισθό.  Όποιος θέλει να σώσει την χώρα ας δώσει πρώτος το σωστό παράδειγμα..

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση