Τε. Ιαν 19th, 2022

Το ότι τα συνδικάτα και τα σωματεία δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση  για να αντιμετωπίσουν  την ολοένα εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του μορφών δεν οφείλεται μόνο στην ισχύ των τελευταίων.

Οφείλεται και στην βαθιά αντιδημοκρατική λειτουργία των ίδιων και στο πως οι ηγεσίες τους διαπαιδαγωγούν τα μέλη του. Και όταν μιλάμε για ηγεσίες δεν εννοούμε τις ηγεσίες μόνο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αλλά δυστυχώς και της αριστεράς και ειδικότερα του ΠΑΜΕ.

Δυστυχώς και επαναλαμβάνω δυστυχώς το τελευταίο διαπαιδαγωγεί τα μέλη του με την παλαιοκομματική λογική της βιομηχανίας  των μεταφερόμενων ψήφων ανά σωματείο για να εξασφαλιστούν οι συσχετισμοί και οι έδρες, τόσο στο ΔΣ, όσο και στο ΕΚΙ, κυρίως στο δεύτερο.

Μέσα στο τελευταίο τριήμερο είχαμε το ίδιο ποταπό και φτηνιάρικο ανήθικο παιχνίδι της  βιομηχανίας των μεταφερόμενων ψήφων σε δυο σωματεία. Στο σωματείο εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων, όπως  κατήγγειλαν μέλη και υποψήφιοι της αγωνιστικής παρέμβασης αλλά  και στο σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ.

Όσο με αφορά σε αυτό το σημείωμα θα ασχοληθώ με την επιβεβαιωμένη και με στοιχεία  διπλοψηφία εννέα συνάδελφων στο εργοστασιακό σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ και στο κλαδικό σωματείο ΜΕΤΑΛΛΟΥ για την ψηφοφορία του ΕΚΙ. Από τους εννέα αγαπητούς συνάδερφους οι δυο ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του ΠΑΜΕ και αυτοί οι δυο έχουν την κύρια πολιτική ευθύνη για την εν λόγω μεταφορά των ψήφων.

Πρόκειται για τους αγαπητούς κατά τα άλλα Τ. Μ και Π. Μ που σαν υποψήφιοι θα έπρεπε να είχαν μεγαλύτερη συναίσθηση του πως δράνε, παίρνοντας και την πολιτική ευθύνη. Λυπάμαι δε για αυτή την καταγγελία μου ενάντια στους αγαπητούς κατά τα άλλα συναδέρφους και σκέφτηκα να μην την προσωποποιήσω αλλά κάποια πράγματα έχουν  όνομα, διεύθυνση και αριθμό  και σαφέστατα οι ευθύνες δεν είναι μόνο του συστήματος μα και προσωπικές… Και ας μην ρωτάει ο συνάδερφος Τάσος τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αν εγώ έκανα το ίδιο.., ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ευτυχώς έχουμε καλή μνήμη…

Και πάνω από όλα τις κυριότερες πολιτικές  ευθύνες έχει το ΠΑΜΕ καθώς και ο πολιτικός του οργανισμός το ΚΚΕ που χρησιμοποιεί τις πλέον ανήθικες παλαιοκομματικές μεθόδους για να πάρει ψήφους.  Σύντροφοι αν έτσι ξεκινάμε τον αγώνα για την λαϊκή οικονομία και εξουσία τότε αν ποτέ την πάρουμε τα αποτελέσματα μάλλον θα είναι χειρότερα της Καμπότζης  του Πολ- ποτ και της Βόρειας Κορέας. Και ας μην ξεχνάνε αυτό:  Η επαναστατική πρωτοπορία για να είναι πρωτοπορία πρέπει να χρησιμοποιεί πραγματικά και ουσιαστικά επαναστατικά μέσα και όχι ανήθικους, αντιδημοκρατικούς και παλαιοκομματικούς τρόπους υφαρπαγής της ψήφου.

Κάτω από αυτές τις περιστάσεις οι εκλογές του σωματείου ΔΩΔΩΝΗΣ για το ΕΚΙ είναι άκυρες και με αυτό τον τρόπο νοθεύεται και το σώμα των αντιπροσώπων του ΕΚΙ.  Κατά τα συνέπεια και όσο γίνεται γληγορότερα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές στο σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ για το ΕΚΙ …

Παράλληλα να συνεδριάσει η γενική συνέλευση του σωματείου ΔΩΔΩΝΗΣ και να ζητήσει από τους συναδέλφους εξηγήσεις και συγγνώμη για την συμπεριφορά τους. Και να αποφασίσει η γενική συνέλευση με τι τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσει την ανήθικη και ουσιαστικά παράνομη συμπεριφορά των συναδέρφων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πάρει πολιτική και συνδικαλιστική ευθύνη.  Κατά συνέπεια να αποφασίσει αν θέλει να έχει στις τάξεις τέτοια μέλη… Τώρα ήρθε η ώρα στα σωματεία να μιλήσουν οι εργαζόμενοι και όχι οι γραφειοκράτες και οι εργατοπατέρες.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου ΔΩΔΩΝΗΣ για ΔΣ και ΕΚΙ

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

5 thoughts on “ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΨΗΦΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ Μ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ;;;”
 1. Κοίτα συνάδελφε, ας μη γελιόμαστε, οι προτάσεις -στο συνδικαλιστικό επίπεδο- της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΠΑΜΕ, δεν γίνονται με όρους υποταγής. Γίνονται με όρους σύγκλισης με τον ΣΥΝ.

  Τα καλέσματα των “συντονισμών” Αβάθμιων σωματείων και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, προβάλλουν ένα πολιτικό περιεχόμενο, που καλύπτει τον ΣΥΝ κ την Αυτόνομη Παρέμβαση, αφήνει περιθώρια “κοινής δράσης” με σωματεία που ελεγχονται απο τη λεγόμενη “αριστερή” ΠΑΣΚΕ (ή συν-ελεγχονται κεντροαριστερά..) και προφανώς απορρίπτονται εύκολα απο το ΚΚΕ.

  Αυτή η τακτική είναι βούτυρο στο ψωμί του Κνίτη, δυστυχώς.
  Ακόμη περισσότερο αυτή η τακτική είναι βούτυρο στη κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κομμάτια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας.

  Χωρίς σχέδιο ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού -τρίτου πόλου στον κόσμο της εργασίας- αυτές οι τακτικές είναι καταδικασμένες στην αποτυχία. Την οποία ήδη ζούμε, έτσι;

 2. Φιλε μητσο,ακομα και αν η κοινη δραση ΠΑΜΕ με αλλες εργατικες δυναμεις γινει πραγματικοτητα,θα γινει μονο με τον ορο της δικης μας υποταγης στις δικές τους πρακτικες και κομματικές σκοπιμοτητες.Σκοπιμοτητες που σίγουρα δεν θα εξυπηρετουν την υπόθεση της απόκρουσης της επίθεσης απο την εργατικη τάξη,αλλα θα στοχεύουν στην εκλογική άνοδο του ΚΚΕ,εκει δηλαδή που στοχέυουν όλες οι ενέργειες του κόμματος που έχει διαλέξει την πλευρά του συστήματος σε αυτην τη κρίση

  1. εάν ήταν ποτές δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο θα γίνονταν με όρους ισότητας διαφορετικά δεν θα γίνονταν..το αξιοπερίεργο είναι πως ακόμη και με όρους υποταγής οι του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ φοβούνται..τους πρότεινα κοινό μέτωπο με την λογική του ΠΑΜΕ για να υπερασπιστούμε τους εποχιακούς και με σιχτίρισαν με άγαρμπο τρόπο…οι τύποι θέλουν όχλο για να κυβερνήσουν και όχι ενεργά υποκείμενα… για αυτό λέω θυμίζουν πολ ποτ και κιμ ιλ σουνγκ

Αφήστε μια απάντηση