Τρ. Ιαν 18th, 2022

Πέρασαν λοιπόν και οι γιορτές του ΠΑΣΧΑ, οι γιορτές της αναγέννησης της φύσης και της ανθρώπινης ιστορίας. Πέρασαν μέσα σε κλίμα μουντό, όπως ήταν και ο καιρός άλλωστε, μέσα  σε κλίμα ολίγο από προεκλογικό.  Με την ελπίδα της ανάστασης να μετατίθεται στις 6 Μάη ή  αργότερα ή μάλλον πολύ αργότερα.

Επιστροφή λοιπόν και μας περιμένει ο προεκλογικός αγώνας. Ναι είναι αλήθεια πως δεν έχω και πολύ όρεξη για προεκλογικό αγώνα… Κάποιες επιλογές του χώρου μου με πίκραναν αλλά δεν συνεχίζω για να μην φανώ ένας μικροαστός διανοούμενος, που όπως όλοι οι μικροαστοί γαρ σκέφτονται τον εαυτούλη τους..όχι σύντροφοι μου  πως δεν είμαι,  αλλά το κρύβω, όπως και άλλοι δηλαδή για να είμαστε και ειλικρινείς. Δεν συνεχίζω λοιπόν δεν έχει και κανένα νόημα…, άλλωστε…

Ναι τελικά 6 Μάη έχουμε εκλογές, δύσκολες εκλογές , με το μαύρο μέτωπο να εκβιάζει ανοικτά και τρομοκρατικά, γιατί διαφορετικά μας περιμένει χρεοκοπία ή τουλάχιστον έτσι μας  λένε… Δεν είμαι σίγουρος αν σύρθηκαν στις εκλογές, όπως λένε κάποιοι ή τις επέλεξαν συνειδητά να διαμορφώσουν τους νέους όρους σκλαβιάς μας , τώρα που το ποτάμι της συλλογικής αντίστασης έχει προσωρινά ξεθυμάνει. Εξάλλου η κρίση και τα μνημόνια δεν είναι πίσω μα, αλλά μπροστά μας.

Τα πράγματα περιπλέκονται από την αντιμνημονιακή άκρα δεξιά, στην μια  ή στην άλλη εκδοχή της που αποτελεί το τέλειο φόβητρο, έως και υπαρκτός κίνδυνος για εξελίξεις που θα στριμώχνουν τον λαϊκό αγωνιστικό παράγοντα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η αριστερά..σε όλες τις εκδοχές της..Απο την μνημονιακή έως την επαναστατική αριστερά. Η εικόνα μιας ενιαίας ενωμένης αριστεράς δεν είναι μόνο μια ουτοπία, αλλά ένα συστημικό ψεύδος.., ένα ακόμη αποκούμπι για το μαύρο μέτωπο.

Αυτό δεν συνεπάγεται πως μια κάποια αριστερά δεν μπορεί να αγωνίζεται μαζί, μια κάποια αριστερά δεν μπορεί να κινείται σε ενιαία βάση, κρατώντας  τις διαφορές της… Και όπως και να το κάνουμε αυτή η αριστερά υπάρχει, είναι δυνατή και θα μπορούσε να εκφραστεί και στις εκλογές με πιο συνολικά και ενιαία χαρακτηριστικά…. Μια αριστερά από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΚΚ, τα δυο Μ-Λ, την ΚΟΑ και πολλούς άλλους.

Όχι φυσικά με στόχο να κυβερνήσει και να διαχειριστεί το υπάρχον μπουρδέλο..κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο να  συμβεί..Εξάλλου συνεχίζω να πιστεύω πως αν οι εκλογές μπορούσαν να λύσουν τα ζητήματα δεν θα γίνονταν.., θα ήταν παράνομες. Μα όπως και να το πούμε είναι μια μάχη, μια κορυφαία μάχη της ταξικής πάλης που γίνεται όμως στο γήπεδο του αντιπάλου και με τους νόμους του αντιπάλου.  Αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν καταβαίνουμε να παίξουμε εκτός έδρας, ούτε δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε και να κερδίσουμε. Απεναντίας παίζουμε με στόχο την νίκη, που σημαίνει αγωνιζόμαστε για την εξουσία.  Την εξουσία του αγωνιζόμενου λάου, την εξουσία της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης.

Μια τέτοια κυβερνητική εξουσία θα ήταν από μόνη της μια μορφή δυαδικής εξουσίας ..με τον λαϊκό αγωνιστικό παράγοντα σε θέση διαφορετικής ισχύος από τι σήμερα και με μια μικρή «επανάσταση» να έχει συμβεί στην δικτατορία των αγορών που λέγεται ΕΕ. Και τότε όλα θα ήταν δυνατά.., μα  η αριστερά δεν νιώθει δυνατή για ένα τέτοιο άλμα και έτσι, συνεχίζει να παίζει άμυνα, μήπως και γλυτώσει ό,τιδηποτε και αν σώζεται….

Και τώρα τι; Μα ότι λέει η  αντάρτικη καρδιά μας…, αυτοί που νιώθουν και έχουν ανταρτική καρδιά…  και αυτό σημαίνει αριστερά, μαχόμενη, αντικαπιταλιστική αριστερά, σημαίνει για την δική μας αντάρτικη φύση ΑΝΤΑΡΣΥΑ… Για ένα αγωνιστικό μέτωπο ολάκαιρης της αριστεράς και του αγωνιζόμενου λαού σε αντιΕΕ κατεύθυνση…. Γιατί αν θέλουμε να σπάσουμε την χούντα των αγορών, της ΕΕ και του ΔΝΤ πρέπει να βγούμε από την ΕΕ-ευρώ…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση