Πε. Ιαν 27th, 2022

 

Ο ελληνικός καπιταλισμός- βρισκόμενος σε βαθιά και άλυτη κρίση- δεν μπορεί να κάνει ούτε κυβέρνηση και σκέπτεται- ως τελευταία επιλογή- να  στηρίξει μια μνημονιακή κυβέρνηση στις πλάτες της Χ.Α.

Μια μνημονιακή «χούντα» που θα διαστρεβλώνει ολοκληρωτικά το μήνυμα των εκλογών της 6 ΜΑΗ, αυτής της έκρηξης της  λαϊκής οργής, που έστειλε στον κάλαθο της ιστορίας τα κόμματα του δικομματισμού που μετατράπηκαν σε κόμματα του μνημονίου. Έστειλε στον αγύριστο οριστικά και αμετάκλητα την μεταπολίτευση, τους άκυρους πλέον συμβιβασμούς της καθώς και τα κόμματα της.

Πρέπει άμεσα ο εργαζόμενος λαός να μιλήσει και να αποτρέψει κάθε απόπειρα δημιουργίας μιας νέας μνημονιακής «χούντας». Με αφορμή και αιτία την λήξη των κλαδικών  συμβάσεων πρέπει και μπορεί ο εργαζόμενος λαός να μιλήσει  και με αγώνες, απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια να αποτρέψει την μείωση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα. Ήδη μια σειρά  από εργασιακούς  χώρους, εργατικά συνδικάτα και εργατικές ομοσπονδίες βρίσκονται σε εργατικές  κινητοποιήσεις για τις κλαδικές συμβάσεις, αυτό πρέπει άμεσα να γενικευτεί σε κάθε χώρο εργασίας και συνδικάτο

Να απαγορεύσει με την συλλογική εργατική αντιβία την ψήφιση  από την σημερινή βουλή  την ισχυροποίηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την απαγόρευση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας καθώς και το τέλος των αντιλαϊκών χαρατσιών.

Το μέλλον μιας αντιμνημονιακής   αριστερής κυβέρνησης που θα συγκρούεται με την ΕΕ-το κεφάλαιο και τα κόμματα του δεν βρίσκεται στους διαδρόμους της βουλής, των πολιτικών γραφείων και της υπεύθυνων προτάσεων προς τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ. Το μέλλον της βρίσκεται στο εργατικό κίνημα και στις πλατείες, στην δημοκρατία του πεζοδρομίου και του αγώνα. Βρίσκεται στην άμεση δημοκρατία του λαού και των γενικών συνελεύσεων.  Βρίσκεται στο ρεαλισμό της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και την προοπτική μιας αντικαπιταλιστικής κυβέρνησης.

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση