Πε. Ιαν 27th, 2022


Σίγουρα οι συνθήκες ζωής και υγιεινής στο παλιό Χατζηκώστα   για τους μετανάστες και όχι για τους λαθρομετανάστες- κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος- δεν ήταν και οι καλύτερες, απεναντίας ήταν οριακά αξιοπρεπείς, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις αναξιοπρεπείς.

Μα ποιος χέστηκε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  σίγουρα όχι οι εκατοντάδες δυνάμεις των δυνάμεων καταστολής, ούτε τα αφεντικά τους, που στήνουν κώλο στα αφεντικά των Βρυξελλών και κάνουν τον καμπόσο  στους εξαθλιωμένους μετανάστες. Όταν μάλιστα αφήνουν εγκλωβισμένους “ζωντανούς-θαμμένους” στα σφραγισμένα κτήρια του Χατζηκώστα…

Το πρωί του Σαββάτου στα Γιάννενα ζήσαμε μια τεραστίων διαστάσεων αστυνομική κατασταλτική επιχείρηση ενάντια σε 30 μετανάστες, με τεράστια επιτυχία…, 10 τρομαγμένες και κυνηγημένες ψυχές θα πάρουν το δρόμο για την κόλαση του πολέμου, της φτώχιας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με ευθύνη και της πάλαι ποτέ ισχυρής αλλά πάντα επιθετικής Ελλάδας.

Τώρα οι φοβισμένοι μικροαστοί που δεν τους έχουν φάει ακόμη τα ανυπότακτα παιδία τους μπορούν να κοιμηθούν ελεύθερα και να μην μυρίζουν την μυρωδιά των μεταναστών αλλά μόνο  την μπόχα που αφήνει η κοινωνική και πολιτική σαπίλα του συστήματος.

Πιστεύετε πως με αυτό τον τρόπο   ο  περιφερόμενος μικροαστικός   συρφετός δεν θα ψηφίσει Χ.Α αλλά τα μνημονιακά ρεντίκολα της Μέρκελ, του Μπαρόζο και της Λαγκάρντ…;;;

Έλεος κύριοι, κύριοι που λέει ο λόγος, γιατί το κύριοι πέρασε και δεν σας έβρεξε.  Νομίζω πως κάνετε ένα μεγάλο λάθος, με αυτές σας τις ενέργειες στρώνετε ακόμη πιο πολύ τον εκφασισμό της κοινωνίας, στρώνετε ακόμη πιο πολύ το δρόμο για την ισχυροποίηση της Χ.Α.

Θα επιστρέψω στον Καστοριάδη; Αν θέλουμε την ελευθερία μας και είμαστε στα όρια να την χάσουμε δεν πρέπει να καθίσουμε φρόνιμα και ήσυχα, αφήνοντας τα ματ και τους χρυσαυγίτες να εμπορεύονται την μικροαστική μας ησυχία και ανασφάλεια. Πρέπει αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας..

Οι μετανάστες δεν είναι οι ξένοι, οι βάρβαροι, μα οι πιο εξαθλιωμένοι, οι πιο καταπιεσμένοι από την φάρα μας, από την φάρα που στηρίζει με την εργασία και τα χέρια του αυτό το κοπροσύστημα..Ας ενωθούμε μαζί τους και ας  κρεμάσουμε στις πλατείες τα αφεντικά μας, ντόπια και ξένα

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση