Σα. Ιαν 22nd, 2022

 

Την Κυριακή 17 ΙΟΥΝΗ και πάλι ψηφίζουμε, ύστερα από τον  σεισμό της 6 ΜΑΗ  που άλλαξε τα δεδομένα και ανέτρεψε το μεταπολιτευτικό σκηνικό. Την Κυριακή η ψήφος οργής δεν πρέπει, δεν μπορεί να γίνει ψήφος φόβου και απόγνωσης για τα χειρότερα που έρχονται. Μα πρέπει να γίνει ψήφος ανατροπής, ψήφος ελπίδας για τα καλύτερα που μπορεί να έρθουν.

Γιατί κακά τα ψέματα, όσες  πιθανότητες υπάρχουν να έρθουν τα χειρότερα, άλλες τόσες υπάρχουν να έρθουν τα καλύτερα. Στο χέρι μας είναι, στο χέρι των εργαζόμενων και των ζωντανών κυττάρων της ελληνικής κοινωνίας να τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με τους οικονομικές χούντες του μνημονίου.

Και αισθητικά να το πάρει κανείς αυτό το ντελίριο του εκφοβισμού από ΜΜΕ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει να πάρει τέλος, αλλιώς μια γενιά ακόμη θα συνηθίζει να φοβάται  και δεν θα  ερωτεύεται.

Πως αλήθεια μπορεί κανείς να ερωτεύεται όταν φοβάται; Είναι να εξοργίζεσαι με την πολιτική πλατφόρμα του φόβου και της τρομοκρατίας που επιλέγουν να προωθήσουν τα κομματικά επιτελεία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  Λες και ο ελληνικός λαός συνεχίζει να είναι ραγιάς και νενέκος όπως είναι οι ίδιοι και οι ακόλουθοι τους.  Τέτοια ιδέα έχουν για τους πολίτες τους;;

Μα δυστυχώς και ο ίδιος ο  ΣΥΡΙΖΑ «τσίμπησε» από την πίεση των καταστροφέων των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και επιχειρεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Το ευρώ, το νόμισμα  που λειτούργησε και λειτουργεί υπέρ των ισχυρών κύκλων του κεφαλαίου με την οικονομική και κοινωνική ευμάρεια του εργαζόμενου λαού. Υποβαθμίζοντας και όχι αναβαθμίζοντας τα αριστερά στοιχεία του προγράμματος,  την πλουραλιστικότητα και  την πλυθηντικότητα του χαρακτήρα του. Που ήταν και η δύναμη του που τον έφτασε στην δεύτερη θέση στις εκλογές στις 6 ΜΑΗ.

Αντι λοιπόν να βγει επιθετικά και να μιλήσει για μια επανάσταση της ελπίδας των καταπιεσμένων  που θα συντρίψουν σε ανατολή και δύση τους καταπιεστές τους, μπήκε σε μια λογική πόσο καλύτερος αριστερός διαχειριστής  μπορεί να γίνει εντός της ΕΕ-ευρώ. Λες και ήταν αναγκασμένος να απαντήσει στους εκβιασμούς των οικονομικών δολοφόνων εντός και εκτός χώρας.

Το μόνο που έπρεπε και πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ- αν επιμένει στην γραμμή μιας αριστερής κυβέρνησης- είναι να  οργανώσει το λαό, να  «οπλίσει» τον λαό για να αντιμετωπίσει τους ντόπιους και ξένους δυνάστες.  Αν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο πρέπει να πει ξεκάθαρα στο εργαζόμενο λαό πως η ελπίδα γεννιέται με ένα εξεγερμένο «ένοπλο» λαό.

Ένα λαό που πρέπει είναι έτοιμος να σηκώσει μπαϊράκι και να είναι έτοιμος να αυτοκυβερνηθεί. Αλλιώς θα σέρνεται δεξιά και αριστερά, επιλέγοντας κάποιοι να τον σώσουν και κάποιοι να κτυπάνε τους πιο αδύνατους που υπάρχουν, νιώθοντας οι ίδιοι μια κενή και επίπλαστη ασφάλεια.

Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από τις επιθυμίες των μελών του και τμήματος της ηγεσίας του φαίνεται αδύναμος να γίνει η μαζική επαναστατική αριστερή δύναμη που χρειάζεται η χώρα και  οι εργαζόμενοι. Για να βγούμε από την κρίση, να πετάξουμε στην θάλασσα τους δυνάστες και να αναπνεύσουμε ανταρτικό αέρα.

Αντάρτικο αέρα που μπορεί να τον εξασφαλίσει  μόνο μια δυνατή και αποτελεσματική αντικαπιταλιστική αριστερά. Μια αντικαπιταλιστική αριστερά που θα επιχειρεί να ενώσει την αριστερά, τους αριστερούς και τον εργαζόμενο λαό στο δρόμο του αγώνα, των κινημάτων και της ταξικής πάλης.

Ενάντια σε κάθε κυβέρνηση του μνημονίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.  Στηρίζοντας τα όποια φιλολαϊκά μέτρα της όποιας αντιμνημονιακής ή λάιτ αριστερής κυβέρνησης. Πιέζοντας την να βαθύνει τα φιλεργατικά και φιλολαϊκά ρήγματα  Ερχόμενοι όμως  σε ανοικτή  σύγκρουση με τους όποιους συμβιβασμούς και παλινωδίες της.   Να γιατί χρειαζόμαστε μια δυνατή και μαζική αντικαπιταλιστική αριστερά, να γιατί χρειαζόμαστε μια περαιτέρω εκλογική και πολιτική στήριξη και ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

 

 

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση