Πε. Ιαν 27th, 2022

Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να βρει το επόμενο 6μηνο 33 δις ευρώ για να καλύψει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις και  για αυτό το λόγο οι κυβερνήσεις του μνημονίου εξαπέλυσαν μια άνευ ορίων φορολογική επίθεση στα εισοδήματα των μισθωτών και των μικρομεσαίων.

Μια ισοπεδωτική επίθεση που δεν κάνει διακρίσεις ακόμη και σε ΑμεΑ: Έχω την  προσωπική εμπειρία άνεργης ΑμεΑ να της βγαίνει να πληρώσει 2400 € φόρο, επειδή έτυχε να  έχει ένα ενοίκιο γύρω στα 450€ το μήνα από μια οικία. Ε αν αυτό δεν είναι φορολογική βαρβαρότητα απέναντι σε ένα άτομο που θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει μια θέση μόνιμης εργασίας, τότε τι είναι, τότε πως λέγεται αυτό, οικονομικός εξορθολογισμός;;;      

Και φυσικά δεν έχω καμιά αμφιβολία πως θα υπάρχουν ακόμη πιο τρανταχτά παραδείγματα φορολογικής  βαρβαρότητας από ένα ανάλγητο μνημονιακό  τρομοκρατικό κράτος που θέλει να εξοντώσει τους πολίτες του και την αγορά για να βγάλει λάδι τις τράπεζες που έχουν μαζέψει όλο το χρήμα και τώρα το βγάζουν στο εξωτερικό. Λένε πως στην Ισπανία το χρέος είναι ιδιωτικό και δεν είναι δημόσιο όπως στην Ελλάδα και έχουν δίκαιο γιατί εμείς με δάνεια σώσαμε τις τράπεζες από το 2008, αυξάνοντας σε αμέτρητα ύψη το χρέος και το έλλειμμα που μας οδήγησαν σε αυτή τη καταστροφή. Είπαμε οικονομικός και διατραπεζικός εξορθολογισμός…

Φυσικά και πάλι τα στοιχεία δείχνουν πως λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν: Σύμφωνα λοιπόν με  δημοσίευμα από το σαιτ της εφημερίδας «ποντίκι»( http://topontiki.gr/article/36742#.T9dktqDSkIU.twitter): οι έλληνες εφοπλιστές- το πλέον επιθετικό τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου- έβγαλαν πάνω από 175 δις ευρώ δίχως να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο.  Απειλώντας πως θα μεταφέρουν αλλού τις επιχειρήσεις τους προκαλώντας κατάργηση 60000 θέσεων εργασίας. Αυτό ναι λέγεται μια υπεύθυνη και προπαντός πατριωτική στάση εκ μέρους του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Χαρακτηριστική η φράση του εφοπλιστή Β. Ρέστη που θέλει να αγοράσει και την κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ: θέλετε να με φορολογήσετε, βρες με πρώτα.

Θέλετε ακόμη ένα νούμερο για τα λεφτά που υπάρχουν; Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε χίλια, ούτε δέκα χιλιάδες μα 600 δις ευρώ- 2 φορές πάνω το χρέος- έχουν φύγει για τράπεζες του εξωτερικού από έλληνες.   Και δεν είναι ο μπακάλης, ούτε ο μανάβης της γειτονίας μου  που μετέφερε τα λεφτά του στο εξωτερικό μα το μεσαίο και μεγάλο κεφάλαιο.

Για να μην αναφερθούμε στις χιλιάδες «οφ σορ» εταιρίες που έχουν τα κότερα,  τις βίλες και τα σπίτια οι έλληνες καπιταλιστές για να γλυτώσουν φόρους..Ε ναι το κράτος φταίει που δεν κάνει καλά την δουλειά του και δεν βρίσκει τους φοροφυγάδες…  Όχι πως έχουμε ένα κράτος που στηρίζει και στηρίζετε και σε μια επικίνδυνη και αδίστακτη οικονομική και πολιτική ελίτ που απομύζα το κόπο και τον πλούτο που παράγουμε.., που ξεπουλά την πατρίδα για να γεμίσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς!!!!

Ναι αυτή το κράτος πρέπει να το γκρεμίσουμε εκ βάθρων και να το ξανακτίσουμε με γνώμονα το δημόσιο- κοινό καλό…., Και ας μην φοβηθούμε την σύγκρουση γιατί όπως έλεγε και ο ΝΤΟΥΡΟΥΤΙ:  «Πάντα σε καλύβια και τρύπες μέναμε, θα καταφέρουμε λοιπόν να συνεχίσουμε να μένουμε εκεί μέσα για λίγο καιρό. Μη ξεχνάτε όμως πώς ξέρουμε και να χτίζουμε. Εμείς είμαστε εκείνοι που χτίσαμε τα παλάτια και τις πόλεις στην Ισπανία, την Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς οι εργάτες μπορούμε να χτίσουμε καινούργια στη θέση τους. Καινούργια και καλύτερα. Δεν φοβόμαστε τα συντρίμμια. Τη γη εμείς θα την κληρονομήσουμε. Γι΄αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ας κάνει η αστική τάξη τον κόσμο της κομμάτια προτού αποχωρήσει από τη σκηνή της ιστορίας. Κουβαλάμε μέσα μας έναν καινούργιο κόσμο, που μεγαλώνει κάθε στιγμή. Μεγαλώνει κι αυτή την ώρα που μιλώ μαζί σας.»

Μεθαύριο έχουμε εκλογές και ανατροπή δεν γίνεται μέσα από εκλογές… Μόνο που είναι διαφορετικό μεθαύριο να βγει πρώτη δύναμη ένα κακέκτυπο της ΕΡΕ και διαφορετικό να ηττηθούν οι δυνάμεις του μνημονίου.   Δυναμώνοντας τις αριστερές φωνές και δη τις φωνές της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς…

Παλεύοντας ενάντια στο φόβο και την καταστροφή μάλλον είναι ανόητο και παράλογο να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις της καταστροφής και του φόβου….

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση