Πα. Ιαν 28th, 2022

Οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια που ακολουθούν είναι από την περιοχή Αστούριας στην Ισπανία και από την μαχητική απεργία των ανθρακωρύχων  που όπως γράφει και ένα κείμενο στο ιντερνέτ εμπεριέχουν ένα πολύ συνεκτικό habitus.

Eνα πολύ ολοκληρωμένο σύστημα δομών, μια οργανική εργατική κοινότητα που τους επιτρέπει να υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον τους με ένα πολύ μαχητικό και άγριο τρόπο….

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο πως ανάλογες εικόνες μπορούν να μεταφερθούν και σε περιοχές σαν την Ελλάδα ανεξάρτητα του βάθους της κρίσης. Όπως λόγου χάρη θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση της ΔΩΔΩΝΗΣ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της.  Κάτι τέτοιο βέβαια στην παρούσα φάση φαντάζει ουτοπία…, εδώ τις τελευταίες μέρες καθημερινά παρελάσουν υποψήφιοι αγοραστές και οι εργαζόμενοι και το σωματείο μόνο που δεν τους καλοδεχτήκαν..

Βέβαια τα πράγματα δεν κυλάνε τόσο ομαλά: Λόγου χάρη η     μητροπολιτική προλεταριακή αντιβία και στο ΔΕΚΕΜΒΡΗ του  2008 απέδειξε πρωτότυπες μορφές προλεταριακής αντιβίας… Το μέλλον θα δείξει τι χαρακτήρα θα πάρει μια όξυνση της ταξικής πάλης και στην Ελλάδα

Όχι δεν είμαστε ενάντια στην βία από πού και αν προέρχεται…  είμαστε ενάντια στην εργοδοτική, φασιστική και  κρατική βία που θέλει τον εργαζόμενο με σκυμμένο το κεφάλι. Είμαστε υπέρ της προλεταριακής αντιβίας, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιλέξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δια των εργατικών τους συνελεύσεων….

 

 

 

 

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση