Τρ. Ιαν 25th, 2022

Ο φόβος και τα ζωώδη ένστικτα επικράτησαν επί του πολιτισμού και της ελπίδας…. Τα θλιβερά πάθη επί των χαρούμενων παθών για να θυμηθούμε για λίγο τον Σπινόζα…. Ο  ραγιαδισμός επί της αξιοπρέπειας…. Ο μικροαστισμός επί της  ανατρεπτικής λογικής…

Οι εκλογές της 17 Ιούνη έβγαλαν  ένα ακόμη πιο διχασμένο- ταξικά διχασμένο- κοινωνικό σώμα…Με μια δεξιά- την πιο ακραία, ακροδεξιά, φασιστική, ναζιστική- δεξιά να παίρνει 48% και την αριστερά να φτάνει στο 40%, μόνο που πρόκειται για μια αριστερά που ηγεμονεύεται από τα πιο μετριοπαθή στοιχειά…και αντιλήψεις….περαστικά μας….

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι από τους χαμένους των εκλογών ότι και να πούμε, ότι και να γραφτεί..Δεν κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις  που θα την βοηθούσε να αλληλεπιδράσει σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση με το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ο κόπος θα είναι μεγαλύτερος για να το πράξει..

Όχι ο πόλεμος δεν χάθηκε, η μάχη χάθηκε ή για να το πούμε καλύτερα..η μάχη κερδήθηκε από το σύστημα που νοσεί βαθύτατα…, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως βρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο..,μια νίκη που μπορεί να γίνει πύρρεια…

ο αγώνας συνεχίζεται….  

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση