Πε. Ιαν 20th, 2022

Δεν είμαι και σίγουρος αν με ενδιαφέρει η ηθική ακεραιότητα αυτών που θέλουν να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ. Θέλω να πω πως μπορεί να είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι, μπορεί και όχι.

Τα συμφέροντα τους κοιτάνε και ως ένα σημείο σωστά πράττουν σε μια κοινωνία ιδιωτών, σε μια βαθιά ταξική κοινωνία και μάλιστα σε μια φάση σήψης και παρακμής.

Αυτό που με ενδιαφέρει από την πλευρά των δικών μου ταξικών συμφερόντων, από την δική μου αξιακή οπτική είναι πως οι ενώσεις- ο κύριος εκπρόσωπος της κοινωνικής οικονομίας, αυτής της οικονομίας που «πάει» πέρα από το ιδιωτικό και κρατικό, υπερασπίζοντας τα συλλογικά συμφέροντα των μελών του, – συνεργάζεται με ένα εκπρόσωπο του ιδιωτικού κεφαλαίου. Και αυτό είναι τραγικό!!!!!!!!

Πως αλήθεια μέσα από από αυτή την συνεργασία μπορεί να διατηρηθεί ο έως τα τώρα κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ;;; Αυτή που εξασφάλιζε μια μίνιμουμ αξιοπρεπείς τιμές στους παραγωγούς,  στοιχειώδης συνθήκες εργασίας και ένα ποιοτικό προϊόν; Νομίζω πως είναι φενάκη και η ΔΩΔΩΝΗ γλήγορα θα έχει το μέλλον των σ/μ. Αφού σύμφωνα και με την συμφωνία Ενώσεων-Σεπετά ο τελευταίος θα έχει το 66,77% των μετοχών. Δηλαδή το ντίλινκ ενώσεων- Σεπετά χαρίζει  την ΔΩΔΩΝΗ στο τελευταίο….

Αντίθετα πιστεύω πως οι ενώσεις, οι συνεταιρισμοί, κάτω από μια άλλη ηγεσία βέβαια, μαζί με τα συνδικάτα, τις ενώσεις παραγωγών, τις όποιες αυτοδιαχειριζόμενες εκφράσεις του αγροτικού και εργατικού κινήματος πρέπει να υπερασπίσουν και να δυναμώσουν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ΔΩΔΩΝΗΣ και όχι μόνο αυτής.

Είναι στο χέρι τους να αγωνιστούν, είναι στο χέρι μας να αγωνιστούμε, το γάλα, το τυρί, το κοτόπουλο, το νερό, η ενέργεια ..κτλ να μην είναι εμπορεύματα. Να είναι δημόσια αγαθά που σε περιόδους φτώχιας, σαν και την σημερινή είτε να μοιράζονται δωρεάν, είτε να πουλιούνται σε πολύ φτηνή τιμή. Για να είναι προσβάσιμα σε όλους..

Για αυτό το λόγο η ΔΩΔΩΝΗ και όχι μόνο αυτή, αλλά όλες οι συνεταιριστικές μονάδες  πρέπει να είναι κάτω από Δημόσιο-κοινωνικό-εργατικό έλεγχο…..

Δ.ΑΡΓΥΡΟΣ
Εργαζόμενος σε αυτή …ΑμεΑ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση