Τε. Ιαν 19th, 2022

Το κυριότερο, το βασικότερο επιχείρημα των ενώσεων και του πολιτικού μπλοκ που υπερασπίζεται την εν λόγω επιλογή είναι πως η ΔΩΔΩΝΗ θα μείνει στην Ήπειρο,η ΔΩΔΩΝΗ θα μείνει στα Γιάννενα είπε ο Δημάρχος Ιωαννίνων.

Να όμως που και μια σειρά επιχειρήσεις και επιχειρηματίες ηπειρώτικες και Ηπειρώτες είναι τα αφεντικά τους αλλά οι εργαζόμενοι έχουν μήνες να πληρωθούν.

Αυτό από μόνο επιβεβαιώνει πως η κατηγορία ηπειρώτης και ηπειρωτικό δεν σημαίνει τίποτε, είναι κενός λόγος, μια κοινοτοπία στο βαθμό που τα μέσα παραγωγής είναι διαχωρισμένα από τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου.

Το ζητούμενο, το καθοριστικό δεν είναι η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει ηπειρωτική ή Ελληνική, ελληνικά και ξένα αφεντικά ο στόχος τους είναι το κέρδος σε βάρος της εργασίας. Και αυτό εντείνεται στο βαθμό που ζούμε μια βαθυτατη, συστημική κρίση.

Το ζητούμενο είναι η ΔΩΔΩΝΗ να εξακολουθήσει να έχει το ρόλο που είχε. Να εξακολουθήσει να παίζει το κοινωνικό ρόλο και να έχει το κοινωνικό χαρακτήρα που είχε. Για να μην πω πως σε μια περίοδο κρίσης πρέπει να δυναμώσει ο κοινωνικός χαρακτήρας και ρόλος της εταιριας…

Τι σημαίνει αυτό…;;;  Μα να συνεχίζει να δίνει  καλές τιμές ή να δώσει ακόμη καλύτερες τιμές  στους παραγωγούς και στους κτηνοτρόφους. Τιμές που καθορίζουν εν πολλοίς και τις τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Να κρατήσει ή να καλυτερέψει τις σχέσεις εργασίας, κάνοντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  με τα ίδια δικαιώματα που έχουμε ως τώρα. Επίσης να εξασφαλίσει πως θα συνεχίσουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.

Και τρίτο να κάνει ακόμη καλύτερα τα ποιοτικά προϊόντα της. Και να  τα πουλά σε όσο γίνεται καλύτερες και φτηνότερες τιμές ή ακόμη και να τα μοιράζει δωρεάν σε άπορους, άνεργους και φτωχούς.

Ε μια τέτοια ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των εργαζόμενων και των κτηνοτρόφων. Έχοντας μια δημόσια  στήριξη και χρηματοδότηση για να συνεχίζει να παίζει τον κοινωνικό της ρόλο.

Άλλωστε όπως είναι και ευρέως γνωστό και οι ιδιώτες, ιδιαίτερα οι Έλληνες επιχειρηματίες από το δημόσιο κούρβανα έχουν στήριξη ή και χρηματοδότηση…

Ήρθε μάλλον η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι μέσα στην ΔΩΔΩΝΗ, μόνιμοι και εποχιακοί και να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν…Άμεσα να γίνει γενική συνέλευση και να αποφασίσουν πως ήρθε η ώρα  της αντίστασης….

Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

εργαζόμενος στην ΔΩΔΩΝΗ – ΑμεΑ

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση