Τε. Ιαν 19th, 2022

 

 Γλέντια,

έρωτας,

ταξιδάκια,

εικόνες που σε ταξιδεύουν στις ενδότερες των επιθυμιών, σε ένα «Σάββατο» που δεν τελειώνει ποτές. Σε μια συνάντηση- σε ένα ερώτημα- των πρωταρχικών στοιχείων της φύσης που μας μεταπλάθουν σε κάτι άλλο που η κανονικότητα μας έχει οδηγήσει.

Μα  είναι αλήθεια τούτη η ομορφιά;;

Ή ένα ψεύδος για να μας αποκοιμίζει

Εξαίρεση,  που

γεμίζει τις μπαταρίες στις μηχανές ή το μέλλον που ταξιδεύει για να μας συναντήσει; Η ομορφιά της ζωής, το ερωτικό χάδι, το άγγιγμα στο αύριο ή ένα παρατεταμένο σαββατοκύριακο για υποψηφίους μελλοθάνατους;

Και αν υπάρχει και αυτό θα πουν οι κυνικοί ή  οι απελπισμένοι!!!!!

Που χουν πάψει να ονειρεύονται Σάββατα, γιατί έχουν ξεχάσει τι θα πει δευτέρα

Και  κάποιοι άλλοι θα τραγουδάνε: «Σάββατο των Σαββάτων»;; σάβανο δίχως Κυριακή…., σάβανο δίχως Δευτέρα///\\\\

δευτέρα του κόπου και του ιδρώτα και της βιοπάλης…, Δευτέρα που κάνει τους άντρες, άντρες,,,  μα και τις γυναίκες, άντρες.

Επιστροφή λοιπόν στην κανονικότητα του εργάτη, με κίνδυνο να γίνει η κανονικότητα του άνεργου,,, μες στο χαμό  της μάνας- κρίσης///\\\\

Μικροαστέ θα σηκώσουν το χέρι κάποιοι φίλοι: ξεχνάς της ταξικής πάλης την ορμή και ονειρεύεσαι παραλίες και χαμάμια…….>

    Να με συγχωράτε σύντροφοι: ουδέποτε αγάπησα τα κολάρα , μα μήτε την φόρμα εργασίας του εργάτη,,,>>>

Ο κομμουνισμός μου  σε έρωτες, σώματα, νερά και εικόνες ταξιδεύει..μια διαρκή ροη, μια διαρκή επανάσταση αυθεντικών συναντήσεων…….

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση