Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Σε τι παρακμή μπορεί να βρίσκεται  μια οργανωμένη πολιτεία, που κάνει ένα χρόνο για να εξετάσει, ή να  επανεξετάσει τα ποσοστά αναπηρίας; Με τους ανάπηρους όλο αυτό το διάστημα να στερούνται την σύνταξη ή το επίδομα τους.

Επίδομα ή σύνταξη να αποτελεί το εισόδημα που  ζει τον ανάπηρο και την οικογένεια του.  Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα  αποτελεί το κύριο ή το μοναδικό εισόδημα τους, ιδιαίτερα σήμερα με το ένα εκατομμύριο ανέργους. Και δεν μιλάμε για συντάξεις και επιδόματα αξιοπρέπειας, μα για συντάξεις και επιδόματα, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οριακά φτάνουν ή ξεπερνάνε το κατώτερο μισθό.   

Η τραγική ειρωνεία είναι πως την εν λόγω βάρβαρη ταλαιπωρία υφίστανται και οι ανάπηροι που δυστυχώς δεν είναι ιάσιμοι. Ένα παιδί με πνευματική καθυστέρηση δυστυχώς δεν πρόκειται να  γίνει καλά. Ούτε κάποιος που έχασε το χέρι ή το πόδι του. Γιατί λοιπόν η επαναλαμβανόμενη- ανά τακτά διαστήματα- ταλαιπωρία;;; Που βρίσκεται ή που χάθηκε ο πολιτισμός της πολιτείας;;

Πολύ σωστά η ΕΣΑΜΕΑ μιλάει για λίστες «φυλακισμένων» ΑμεΑ, για λίστες ομήρων μιας πολιτείας που βλέπει τους ΑμεΑ σαν κοινωνικό βάρος. Μόνο που έτσι και με τις ευλογίες της πολιτείας,  με τις ευλογίες ενός βάρβαρου τρομοκρατικού  κράτους , οδηγούμαστε  στην ανθρωποφαγία.  Με τα ΑμεΑ- το πλέον αδύνατο τμήμα της κοινωνίας- να τρώγεται πρώτο. Μόνο που η ανθρωποφαγία δεν θα σταματήσει σε αυτά. Κάνεις δεν θα βγει αλώβητος από την καταστροφική δύναμη αυτού του συστήματος που για να επιβιώσει καταστρέφει ζωές, φύση και πολιτισμό.

ΑμεΑ που κάτω από άλλες πνευματικές, πολιτιστικές και οικονομικές περιστάσεις θα έπρεπε να ήταν το καμάρι της κοινωνίας και της πολιτείας και όχι ένα περιττό βάρος. Μια ιδιαιτερότητα που θα  έκανε την πολιτεία και την κοινωνία πιο πλούσια, πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη.

Στις 23 Οκτώβρη τα ΑμεΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα  βγήκαν στο δρόμο, στο δρόμο του αγώνα. Κάνοντας γνωστό σε όλους πως από δω και πέρα δεν θα μείνουν σιωπηλοί και άβουλοι θεατές  μιας πολιτικής που τους ρίχνει στο κοινωνικό και οικονομικό καιάδα.

Κάνοντας γνωστό σε όλους, πως αυτοί και οι δικοί τους άνθρωποι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα συμμετέχουν -μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο λαό- στο ξεσηκωμό που χρειάζεται. Για να μην συνεχίσουμε να είμαστε οι  «Ιφιγένειες» που  σώζουν κάθε φορά  τις τράπεζες και την οικονομική μαφία που μας κυβερνά.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ- Οργανωτικός γραμματέας του σωματείου αναπήρων  νομού Ιωαννίνων

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση