Στο δρόμο του παλλαϊκού- εργατικού ξεσηκωμού

Τελικά παρόλο που δεν πήραμε ακόμη την δόση, παρόλο που περάσαμε τις 16 Νοέμβρη που από την κυβέρνηση ήταν η ημερομηνία ορόσημο για να χρεοκοπήσουμε, δόξα Σοι ο Αλλάχ, ακόμη το δημόσιο έχει λεφτά για να κινείται. Όπως άλλωστε συμβαίνει και  τους τελευταίους 6 μήνες που η δόση όλο έρχεται και πουθενά δεν φαίνεται.

Όχι βέβαια πως δεν θα έρθει, θα έρθει όταν εξασφαλίσουν πως μας έχουν πατήσει από κάτω, όταν θεωρήσουν πως για μακρόν δεν θα σηκώσουμε κεφάλι. Γιατί όπως και να το κάνεις, όπως και να το πεις θέλουν να μας μετατρέψουν σε ένα προτεκτοράτο, άλλοι λένε σε μια αποικία, χρέους. Με το χρέος να αποτελεί πεδίο άσκηση πολιτικών πειθάρχησης και έλεγχου στα πλαίσια του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Έτσι ώστε να ξαναμπεί σε τροχιά κερδοφορίας  ο καπιταλιστικός μηχανισμός που σήμερα ασθενεί. Η επόμενη φάση αυτής της μακρόσυρτης συστημικής κρίσης η πολύμορφη και μαζική καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων.

Καθώς η κρίση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ο οξυμένος ενδοκαπιταλιστικός- ενδοιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός- βλέπουμε τις τελευταίες μέρες την κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ- η  ιμπεριαλιστική πολεμική κλιμάκωση ενάντια στους παλαιστίνιους και στον αγωνιζόμενο λαό της Συρίας  δείχνει πως το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του θέλουν ανθρώπινο αίμα για να λιπάνουν τις μηχανές της κερδοφορίας τους.

Σε αυτό το κλίμα της ανθρώπινης ανθρωποφαγίας γεγονότα όπως τα το ξεπούλημα της ΑΤΕ-ΔΩΔΩΝΗΣ ή οι απολύσεις στο δημόσιο φαντάζουν  περίπου φυσικά φαινόμενα για ένα λαό, για μια εργατική τάξη που εδώ και 2 χρόνια δέχεται  διαρκώς επιθέσεις. Και φυσικά παρά την αντίσταση του- εχτές στην ΔΩΔΩΝΗ, προχτές στις πανεργατικές απεργίες, σήμερα στα δημαρχεία και στις περιφέρειες- το ανθρωποφάγο  τέρας δεν έχει σταματήσει να τρώει.

Απαντώντας με εκφασισμό και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται. Συλλήψεις και δικαστήρια σε συνδικαλιστές σε Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιοχή των Ιωαννίνων με τους   συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια και στο ΔΕΠ  σέρνονται σε δίκες. Ενώ ακροδεξιοί και νεοναζί τρομοκράτες αφήνονται ελεύθεροι από την «τυφλή» δικαιοσύνη. Μάλλον είναι τυφλή μόνο από το αριστερό μάτι, ενώ βλέπει πεντακάθαρα από το δεξί.

Τα ψέματα και οι αυταπάτες νομίζουμε πως πρέπει κάποια στιγμή  να τελειώνουν. Είναι πλέον η πιο κρίσιμη στιγμή να οικοδομήσουμε ένα πραγματικό παλλαϊκό, πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της ίδιας της κυβέρνησης και όχι απλώς απόκρουσης της αντιλαϊκής της πολιτικής. Δεν φτάνει πλέον να πούμε όχι στην κυβερνητική πολιτική, πρέπει με μαζικό λαϊκό εργατικό ξεσηκωμό και παλλαϊκή εργατική δημοκρατική αυτοοργάνωση   να την ανατρέψουμε. Αλλά και αυτό δεν αρκεί, πρέπει να φύγουμε άμεσα από την «χούντα» του ευρώ, ΕΕ και του ΔΝΤ.

Έτσι ώστε να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός με τα δημοκρατικά  εργατολαϊκά του όργανα να πάρει την εξουσία και τον πλούτο που του κλέβουν. Έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε μια δημοκρατική παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις κοινωνικές λαϊκές- εργατικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου ή γενικά τις εθνικές ανάγκες.

Λαϊκός πανεργατικός ξεσηκωμός που θα αποτελεί κομμάτι μιας πανευρωπαϊκής- παμβαλκανικής  εργατικής εξέγερσης που θα αλλάξει το τοπίο στην περιοχή. Και θα ανανεώσει την ευρωπαϊκή προοπτική με βάση την εξουσία του εργαζόμενου λαού. Με γνώμονα την  αντικαπιταλιστική προοπτική της οικοδόμησης της παγκόσμιας κοινότητας των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών   και όχι με βάση το βαμπίρ του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των πολιτικών του.

Σε αυτή την αγωνιστική ανάταση χωράνε όλες οι αριστερές δυνάμεις  που δεν θέλουν να γίνουν αφέντες στην θέση του αφέντη, διαχειριστές στην θέση του διαχειριστή  του καρκίνου του μνημονίου και του καπιταλισμού.

Ο χειμώνας θα ναι δύσκολος μα η κυβέρνηση στέκεται σε μια κλωστή, ας ετοιμαστούμε με ενωτικό, μαζικό, δημοκρατικό αγωνιστικό τρόπο να την στείλουμε εκεί που ανήκει, στο κάλαθο των ανακυκλωμένων αχρήστων.

Μπορούμε, ο λαός περιμένει τις αριστερές αγωνιστικές δυνάμεις να βρεθούμε μαζί και νικηφόρα στο δρόμο του αγώνα. Για να συντρίψουμε σήμερα και  όχι αύριο ή  μετά τις επόμενες εκλογές ή στην «δευτέρα παρουσία» της λαϊκής εξουσίας την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Δημιουργός: Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση