Κυ. Ιαν 23rd, 2022

 

13 ιστοριούλες σύγχρονης κρισιακής τρέλας- με την τέχνη των κόμικς- παρουσιάζει το  πάντα φιλόξενο και αγαπημένο Politheatro στο χώρο του ιστορικού πολυθέαματος.  Το «μας ψεκάζουν» με τα ωραία κείμενα του συντρόφου και φίλου Γιώργου Τσαντίκου- που μάλλον περιμένει ακόμη τους Ναίτες να τον σώσουν-  θα σας διασκεδάσει και  θα σας ψυχαγωγήσει(άγω την ψυχή),  μέχρι να πέσετε κάτω από τα γέλια. Όπως συνέβη και σε μένα την Παρασκευή παρακολουθώντας την πρεμιέρα του έργου στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο.

Όχι δεν πρόκειται για σενάρια που γίνονται ζωή, μα για την ζωή που χάνεται στα σενάρια της κρίσης και ξαναβρίσκεται, όταν ανασυνθέτεται σε ένα ανώτερο επίπεδο… Ή ελπίζουμε πως θα ξαναβρεθεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο, ίσως στο επίπεδο του να μπορούμε να γελάμε με ανατρεπτική διάθεση   με την τραγωδία που ζούμε.  Και έτσι να βρούμε και εμείς τον δάσκαλο μας, όπως τα 13 αληθινά σενάρια του έργου.

Γιατί μόνο έτσι δεν θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως μας ψεκάζουν και στεκόμαστε σαν «γελάδες» όταν πουλιέται η ΔΩΔΩΝΗ, χάνουμε την δουλειά μας και μας κρεμάνε στο τσιγκέλι του σφαγείου της ΕΕ και ΔΝΤ.  Ή πως για όλα φταίνε οι εξωγήινοι, οι μασόνοι, οι εβραίοι οι ξένοι μετανάστες, γιατί όχι και οι Ναίτες…

Ναι μας ψεκάζουν και η ομάδα του Politheatrou  με τον Γιώργο Τσαντίκο σεναριογράφο το αποκαλύπτει σε όλο το Γιαννιώτικο λαό. Επιτέλους η αλήθεια λέγεται δίχως συγκάλυψη και αυτή είναι η μεγάλη  προσφορά προς τον τόπο της ομάδας  του Politheatrou

Οι συντελεστές:

 

Κείμενα: Γιώργος Τσαντίκος, Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Μουσική: Pit Teilor, Σκηνικά: Δήμητρα Γούση, Φωτογραφία: Χρήστος Γκλίβας
Video: Κωστής Εμμανουηλίδης, Ζωγραφική σκηνικού: Σοφία Στεφανίδη
Παίζουν οι ηθοποιοί Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού , Χριστόδουλος Κωτσίνας και Ράνια Λαγού.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 το βράδυ, στην αίθουσα 2 στο Πολυθέαμα.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236.

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση