Τρ. Ιαν 25th, 2022

Περίεργα πράγματα θα έλεγε κανείς:  Το ΚΚΕ στην χώρα μας στο όνομα της επαναστατικής- που λέει ο λόγος- καθαρότητας ,αρνείται κάθε συνεργασία ή συντονισμό με οποιαδήποτε άλλη αριστερή δύναμη. Είτε αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο μαζικό κίνημα Σεβαστή η άποψη του, σεχταριστική και μηδενιστική μεν, σεβαστή δε.

Την ίδια στιγμή στο εξωτερικό η ηγεσία του εμφανίζει μια πιο διαλλακτική και ευέλικτη- θα έλεγε κάνεις- στάση. Που φτάνει στο σημείο να παραβρίσκεται στον ίδιο συνέδριο με το ΚΚ Κίνας, το μεγαλύτερο εργοδοτικό κόμμα στο κόσμο που εφαρμόζει μια σκληρή αντεργατική γραμμή.

Ενώ παράλληλα η Αλέκα Παπαρήγα στηρίζει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, του αριστερού κυβερνητικού  κόμματος, που είναι υπέρ του μνημονίου στην  Κύπρο, άρα αντικειμενικά βρίσκεται στα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχόμενη δε η γραμματέας του  ΚΚΕ τουλάχιστον να είναι ένα λιγότερο σκληρό μνημόνιο από το ελληνικό.

Είναι πράγματι να τραβάς τα μαλλιά σου με το ΚΚΕ. Στο εσωτερικό σε ένα θεωρητικό επίπεδο- γιατί στην πράξη  δεν κάνει κάτι-βγαίνει σαν ένα ακραίο αριστερίστικο μόρφωμα, έτοιμο να σηκώσει την σημαία της εξέγερσης, άλλο που καταγγέλλει κάθε εξεγερσιακή απόπειρα, όπως το Δεκέμβρη του 08. Και στο εξωτερικό δεν κινείται παρά σαν την ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχώντας και στηρίζοντας ανοιχτά ρεφορμιστικά μορφώματα ή και ανοιχτά καπιταλιστικά μορφώματα που υποδύονται το κομμουνιστικό.

Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του Περισσού και είναι στο χέρι των μελών του να το βρούνε και να το διορθώσουν…..

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

2 thoughts on “Σεχταρισμός μέσα, δεξιός οπορτουνισμός έξω…”
  1. Θα ονομάσω συμβατικά παραίνεση τη πρόταση “Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του Περισσού και είναι στο χέρι των μελών του να το βρούνε και να το διορθώσουν….. “, μα η ίδια όμως η πρόταση μιλώντας για “βασίλειο του Περισσού” αυτοαναιρείται ως παραίνεση …αν συνυπολογίσουμε και τον τίτλο, “Σεχταρισμός μέσα, δεξιός οπορτουνισμός έξω…” τον έχεις ηδη στείλει τον σύντροφο κνίτη ή κουκουέ … τι μας απόμεινε να τα λέμε μεταξύ μας αντι-κουκουέδικα …

Αφήστε μια απάντηση