Πε. Ιαν 27th, 2022

See on Scoop.itsufired

Dimitris Argiros‘s insight:

Τις τελευταίες μέρες του 2012 -τις λεγόμενες και εορταστικές- το κράτος έκτακτης ανάγκης έστειλε το δικό του γιορτινό μήνυμα: εισβολή στη Βίλλα Αμαλίας, με συλλήψεις και ευφάνταστα σενάρια περί εστιών ανομίας. Δεκάδες προσαγωγές αντιφασιστών στο Βόλο, ώστε τα αυγά να οργανώσουν τα ναζιστικά “συσσίτια”, μια από τα ίδια στο Αγρίνιο χωρίς προσαγωγές και φυσικά εισβολή των ένστολων χρυσαυγιτών στην Ασοεε, με πρόσχημα το παραεμπόριο. Φυσικά οι μπάτσοι παρουσία εισαγγελέα και με πλήρη πολιτική κι ιδεολογική κάλυψη από το Δένδια παραβίασαν τα αναρχικά κι αριστερά στέκια, ενώ στόχος τους ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός 98fm, ένας ουσιαστικά κινηματικός σταθμός. 

Πέρα από το επιχειρησιακό-κατασταλτικό κομμάτι της ανοικτής πια επίθεσης σε στέκια κι αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, μεγάλη σημασία έχει κατά τη γνώμη μας η ιδεολογικοπολιτική υπεράσπιση της. Όπως έχουμε πει πολλές φορές η ανάδειξη των μεταναστών, των αναρχικών και της αριστεράς-παρά την ενσωμάτωση της, ως Εχθρό, επιτρέπει την ενοποίηση των επιμέρους αστικών μερίδων, άρει την επίπλαστη διάκριση μνημονιακής και αντιμνημονικής (άκρα)δεξιάς και το κυριότερο αποτελεί τη νέα μορφή κοινωνικής συμμαχίας που παράγει και το αντίστοιχο μπλοκ εξουσίας. Η νέα αυτή συμμαχία, μπορεί ακόμα να αναζητά το υλικό της υπόβαθρο, εφόσον η βίαιη αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των μεγαλοαστών πλήττει και τους εν δυνάμει συμμάχους, αλλά είναι αρκετή για να εξασφαλίζει ανάσες σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα κι αποτελεί προεικόνισμα του μέλλοντος, άν εμπεδωθεί η ήττα κι η νέα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση μόνο αδαείς, φοβισμένοι ή πολιτικοί απατεώνες δε βλέπουν πια πως η οι δομές της αστικής δημοκρατίας κι ευρύτερα του κράτους μετατρέπονται σε ένα μόνιμο κράτος έκτακτης ανάγκης, γεγονός που δεν πιστοποιεί ούτε πανικό των κυβερνώντων, ούτε φυσικά πως η εξέγερση έρχεται ως μεσσίας, αλλά αντίθετα πως το κράτος προσαρμόζεται στη νέα ταξική ισορροπία, συντελώντας στην ανάπαραγωγή της…

See on argird.blogspot.gr

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση