Τε. Ιαν 19th, 2022

Είναι Τρίτη πρωι, και αποφασίζω να κατέβω στο κέντρο της πόλης με το αναπηρικό μου αυτοκίνητο, γιατί έχω ραντεβού με το δικηγόρο μου. Η πρώτη μου απόπειρα να παρκάρω στην Μιχαήλ Αγγέλου που υπάρχουν 2 θέσεις αναπήρων αποτυγχάνει γιατί στην μία θέση έχει παρκάρει πολυτελές τζιπ του διπλωματικού σώματος….ενώ στην άλλη αμάξι με Ελληνικές πινακίδες, κάρτα αναπηρική από το Βέλγιο…..και οδηγό που χαίρει άκρας υγείας και έχει αράξει σε διπλανό φαστουντάδικο!!!!Η επόμενη προσπάθειά μου έχει σαν στόχο τις 3 θέσεις που είναι μπροστά από τη Δημοτική βιβλιοθήκη. Την μία θέση την έχει μόνιμα καπαρωμένη μια κυρία ,η οποία δεν είναι ανάπηρη, αλλά εκμεταλεύεται την αναπηρία του πατέρα της και χρησιμοποιεί το αμάξι για την καθημερινή της πρόσβαση στο γραφείο της.Η άλλη θέση είναι πιασμένη επίσης από υπάλληλο παρακείμενης υπηρεσίας που ενώ είναι ανάπηρη και δικαιούται δική της θέση ,προτιμά να δεσμεύει μία από τις ελάχιστες που υπάρχουν για όλους τους ΑΜΕΑ στερώντας μας από αυτή τη θέση και ταλαιπωρόντας μας αφάνταστα.Την ευχαριστούμε θερμά…..(με μια απλή αίτηση στο Δήμο, παίρνει μια θέση με τις πινακίδες του αυτοκινήτου της….αλλά ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια αίτηση?).Η τρίτη θέση είναι μπαλαντέρ και καταλαμβάνεται συνήθως από περαστικούς που κάνουν ότι δεν είδαν το μπλε χρώμα και την ειδική σήμανση. Φεύγοντας κι από εκεί, πηγαίνω μπροστά από τον ΟΤΕ, που υπάρχει μια και μοναδική θέση, μόνιμα πιασμένη από υπάλληλο γνωστής υπηρεσίας που αρνείται να δεσμεύσει κι αυτός θέση για το αμάξι του που δικαιούται πέραν των υπολοίπων, και μας ταλαιπωρεί όπως η συνάδελφός του παρκάροντας στις ελάχιστες θέσεις ΑΜΕΑ για τους υπόλοιπους από εμάς….Τον ευχαριστούμε θερμά κι αυτόν!Η αμέσως κοντινότερες αναπηρικές θέσεις είναι στην είσοδο της Ακαδημίας στη λεωφόρο Δωδώνης….αλλά είναι μόνιμα πιασμένες από πολυτελή τζιπ και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμου, των οποίων οι “πάμφτωχοι” ιδιοκτήτες, πίνουν καφέ στις παρακείμενες καφετέριες!!!Όλες οι προσπάθειες με τη Δημοτική αστυνομία και την Τροχαία έχουν αποτύχει διότι πάντα υπάρχει μια δικαιολογία από τον παραβάτη έτσι ώστε να σβηστεί το πρόστιμο, και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αστυνομευτούν οι θέσεις αυτές με το υπάρχον προσωπικό.Μια πολύ καλή λύση βέβαια είναι να μην κόβεται πρόστιμο στον παραβάτη, αλλά να αφαιρούνται μόνο οι πινακίδες για ένα μήνα.Οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πρόσφατο παράδειγμα, η αίτηση με αριθμό πρωτοκόλου 83469/3897 που κατατέθηκε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου στις 25 Οκτωβρίου του 2012….σύμφωνα με την οποία ζήτησα τον αριθμό και την ακριβή θέση των αναπηρικών θέσεων στάθμευσης στα Γιάννενα….και μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί!!! Αυτό είναι το ενδιαφέρον του Δήμου μας για τους ανάπηρους συμπολίτες μας!! Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε γνωρίζουν πόσες θέσεις υπάρχουν και σίγουρα είναι πολύ λιγότερες από όσες ο Νόμος ορίζει!!!
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, δεν βοηθάνε σχεδόν καθόλου στη λύση του προβλήματος. Θερμές ευχαριστίες επίσης στους ανάπηρους που δικαιούνται θέσεις κάτω από τα σπίτια τους και τη δουλειά τους, αλλά δεν το κάνουν, δεσμεύοντας τις θέσεις που είναι για όλα τα αναπηρικά.Τέλος πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες μας που παρκάρουν συστηματικά στις θέσεις για ΑΜΕΑ στερώντας μας το βασικό δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης και μας κρατάνε καλά αποκλεισμένους στα σπίτια μας ……

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://epirusgate.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7404.html

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση