Πε. Ιαν 20th, 2022

See on Scoop.itwww.argiros.net

Dimitris Argiros‘s insight:

ΣΤΙΣ 19 ΓΕΝΑΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

 

ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

 

ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ

 

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

 

Στις 19 Γενάρη θα μιλήσουν αυτοί που δεν έχουν φωνή, αυτοί που φιμώνονται και λοιδωρούνται στα δελτία ειδήσεων, αυτοί που η γνώμη τους, η αξιοπρέπεια και η ζωή τους δεν μετράει παρά σαν καύσιμη ύλη για τους δείκτες προσαρμογής της χώρας στις απαιτήσεις των δανειστών και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Θα μιλήσουν για να ενώσουν τη φωνή τους με το πιο πληττόμενο κομμάτι της τάξης τους, τους μετανάστες, που έφυγαν από χώρες ρημαγμένες από τη φτώχεια, τις δικτατορίες, τους πολέμους και την κλιματική αλλαγή – αποτέλεσμα δύο αιώνων καπιταλισμού, ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας – ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή στην “πολιτισμένη Ευρώπη”. Αντί αυτού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που οι ευρωπαϊκές συνθήκες για τη μετανάστευση (Δουβλίνο Ι και ΙΙ) έχουν μετατρέψει σε μια ανοιχτή φυλακή.

See on argird.blogspot.gr

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση