Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Η τρικομματική κρυφοφασιστική σαπίλα παίζει με την φωτιά, στην προσπάθεια της  να στριμώξει σε ακόμη νομιμόφρονες λογικές την αριστερά και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό έρχεται αρωγός η αντικειμενική ή υποκειμενική προβοκάτσια του mall. Μιας ολοφάνερης ανομίας των κυριάρχων τάξεων, που φυσικά δεν αντιμετωπίζεται με «χύτρες» και «γκαζάκια».

Ούτε βέβαια από την άλλη οι κρατικές, παρακρατικές ή και αναρχικές  «χύτρες» πρέπει να γίνουν η αιτία να σιωπήσουμε για τα αίσχη και τις ανομίες των κυρίαρχων τάξεων. Αλίμονο αν η κριτική στο κατεστημένο ταυτιστεί με τις τρομοκρατικές ενέργειες πραγματικές ή fake.

Το ξαναλέμε η τρικομματική κρυφοφασιστική σαπίλα παίζοντας με την φωτιά, για αντεπεξέρθει στα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί η κρίση και η αδυναμία της να την αντιμετωπίσει παρόλα τα μνημόνια, απελευθερώνει δυνάμεις  από τα δεξιά, αλλά και από τα αριστερά της.

Ενισχύοντας τις δυνάμεις και τις δομές που θα ήθελαν μια θεσμοθέτηση μιας κατάστασης εξαίρεσης, μια φανερή φασιστική εκτροπή. Μια θεσμοθέτηση ενός «κοινοβουλευτικού» ή μη φασισμού.

 Από την άλλη μεριά, παρά την πίεση προς την αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία των ριζοσπαστικών πρακτικών, ιδιαίτερα των κινηματικών και εργατικών ριζοσπαστικών πρακτικών και την υπογραφή πιστοποιητικού νομιμοφροσύνης, όλο και πολλές δυνάμεις κατανοούν,  πως μόνο η εξέγερση είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος.

Μόνο που αυτός ο δρόμος πρέπει να γίνει οργανωμένα, δημοκρατικά οργανωμένα, μαζικά, με τα συνδικάτα και τους μαζικούς χώρους μπροστά. Η αντιδημοκρατική εκτροπή δεν αντιμετωπίζεται παίζοντας άμυνα, παίζοντας νομιμότητα.

Αντιμετωπίζεται από ένα ενιαίο εργατικό δημοκρατικό μέτωπο που θα αντιμετωπίσει με ένα μάχιμο τρόπο τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες,  καθώς και τις δυνάμεις των ματ που στοχεύουν να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.   Σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία όπου αυτή έχει σηκώσει κεφάλι και δεν είναι λίγοι οι χώροι στους οποίους έχει γίνει αυτό. Δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όποιον καταπιεσμένο, μετανάστη ή μη, διώκεται.

Μόνο μαζικά, μόνο κινηματικά, μόνο εργατοδημοκρατικά, σταματάει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος την κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας. Το ερώτημα είναι αν η αριστερά, η κοινοβουλευτική και κύρια η εξωκοινοβουλευτική, η  ριζοσπαστική – αντικαπιταλιστική αριστερά μπορεί να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση αυτού του ενιαίου εργατικού δημοκρατικού μετώπου!!!!!

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση