Σα. Ιαν 22nd, 2022

See on Scoop.itsufired

Dimitris Argiros‘s insight:

Η κραυγή του ιδιοκτήτη ότι δεν «υπάρχουν άνθρωποι να αγοράσουν» τα λέει όλα! Δεύτερη σκέψη: -Αλήθεια πόσοι να είναι αυτοί που δυνητικά μπορούν να καταναλώσουν αυτήν την τεράστια ποσότητα κάρβουνου, σε μια χώρα σαν την Πολωνία, σε μια ήπειρο σαν την Ευρώπη, σ’ έναν πλανήτη σαν τον δικό μας; Κάλλιστα μπορούμε να τους μετρήσουμε με ελάχιστο στατιστικό λάθος όπως λέμε: Είναι πάρα πολύ λίγοι κι αν ποντάρουμε μόνο σ’ αυτούς, ίσως περάσουν 20-30 χρόνια! Και μέχρι τότε οι άνεργοι ανθρακωρύχοι τι θα κάνουν, θα ξεπαγιάζουν έξω από τα συρματοπλέγματα η θα …;

Να γιατί η κ. Μερκελ θέλει να προετοιμάσει τους λαούς της Ευρώπης σε μια μακρόχρονη περίοδο δημοσιονομικής λέει λιτότητας! Ακριβώς γι αυτό, τόσα περίπου χρόνια χρειάζονται για να καταναλωθεί το παραχθέν «κάρβουνο»! Αλλά μήπως αυτός ο τεράστιος σωρός σημαίνει σε τελική ανάλυση ότι οι άνθρωποι δουλέψανε περισσότερες ώρες απ’ ότι θα έπρεπε; Αν δουλεύανε λιγότερο δεν θα βγάζανε τόσο πολύ κάρβουνο. Μήπως σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι ανταμείφθηκαν πολύ λιγότερο απ ότι θα έπρεπε; Αν ανταμείβονταν καλύτερα θα μπορούσαν να αγοράσουν τουλάχιστον το κάρβουνο που οι ίδιοι παρήγαγαν. Σ’ αυτά τα ερωτήματα έρχεται εδώ να απαντήσει η θεωρία της υπεραξίας! Και δεν φθάνει  που δουλέψανε παραπάνω απ ότι θα έπρεπε και πληρωθήκανε λιγότερο απ ότι θα έπρεπε τους λένε τώρα ότι ζούσανε τόσον καιρό πάνω από τις δυνατότητες τους; Αλλά ας επανέλθουμε στο κύριο ζήτημα μας: Ποια λύση υπάρχει; Μια λύση, ίσως και η πιο πρωτότυπη, είναι να ξαναρίξουνε το κάρβουνο μέσα στο ορυχείο, και ύστερα να αρχίσουνε από την αρχή να το ξαναβγάζουνε! Μια άλλη λύση είναι να του βάλουνε φωτιά και να το κάψουνε εκεί επί τόπου (έχει γίνει κι αυτό τον 18 αιώνα)! Μια τρίτη λύση είναι να το μοιράσουνε όμορφα, ωραία και δίκαια, δηλαδή δωρεάν σ’ αυτούς που βγάλανε το κάρβουνο, στους κακόμοιρους εκείνους που τουρτουρίζουν έξω από τα συρματοπλέγματα και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο!  

See on argird.blogspot.gr

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση