Κυ. Ιαν 23rd, 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12 το μεσημέρι στο πράκτικερ Ιωαννίνων          

    ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την εκδικητική και ανθρωποφαγική πολιτική της PRAKTIKERΙωαννίνων, που έφτασε στο σημείο να απολύσει 13 εργαζόμενους σε διάστημα ενάμιση μόλις χρόνου! Με τη μέθοδο της ρώσικης ρουλέτας η εταιρεία απολύει τον τελευταίο καιρό έναν εργαζόμενο κάθε μήνα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό είχαμε ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (31/01 και 04/02).

Αναμενόμενο. Η εταιρεία, μαζί με τις άλλες πολυεθνικές, χρόνια τώρα υπονόμευαν τις εργατικές κατακτήσεις, που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα ολόκληρων γενεών και που ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να τις αποτυπώσουν σε νόμους. Η διασφάλιση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας των εργαζομένων, οι συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, η ενιαία συνδικαλιστική πάλη στους εργασιακούς χώρους ήταν τόσα χρόνια καρφί στο μάτι τους.

Τώρα, που οι νόμοι της χώρας υπαγορεύονται από τη EUROBUSΙNESS, την ένωση των επιχειρηματικών κολοσσών της Ευρώπης, σπεύδουν να εφαρμόσουν τους αντεργατικούς νόμους πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι τους. Τώρα, που ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων μας γυρίζει στα μεσάνυχτα της ιστορίας, στις πιο μαύρες μέρες της βίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης απολύουν «δι’ ασήμαντον αφορμήν» και υποχρεώνουν όσους παραμένουν στη δουλειά να ζουν υπό το κράτος του τρόμου.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ !!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από εκατομμύρια αγωνιζόμενου λαού στις απεργίες, στις πορείες, στις πλατείες, στα διόδια, στα μπλόκα της αγροτιάς, στους αγώνες για τη ΔΩΔΩΝΗ, στα παγωμένα, λειψά σχολεία και στα υπό διωγμό πανεπιστήμια και νοσοκομεία, στη Χαλυβουργία, στο Μετρό, στα λιμάνια των ναυτεργατών, στις ρημαγμένες και συκοφαντημένες δημόσιες υπηρεσίες, στα κινήματα για την αλληλεγγύη και ενάντια στα χαράτσια και όπου ανάβει η φλόγα του αγώνα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από εκατομμύρια συνειδήσεις σε όλο τον κόσμο, που βλέπουν τη βαρβαρότητα των ξυλοδαρμών, της πείνας, της εξαθλίωσης, των φασιστικών δολοφονιών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του εξευτελισμού της ανθρώπινης ζωής.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, που ανήκουμε στον κόσμο της ζωντανής εργασίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλλεγγύης, 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΖΗΤΑΜΕ:

  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ !
  • ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20 Φεβρουαρίου, 10:30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση