Σα. Ιαν 22nd, 2022

Ο Μέργος σε αυτά που έλεγε είχε δίκαιο από την δική του συστημική οπτική. Δεν έκανε λάθος, δεν παρερμηνεύτηκε. Σε 2 μήνες οι συλλογικές συμβάσεις πάπαλα. Ποιος διάλογος μεταξύ κοινωνικών εταίρων και εκσυγχρονιστικά τερτίπια, αυτά είναι της εποχής του Σημίτη, τώρα το νεοφιλελεύθερο- να που ο νεοφιλελευθερισμός θέλει το ισχυρό κράτος του- θα αποφασίζει αυτό για το κατώτερο μισθό. Και ποιος αλήθεια δεν μας λέει πως δεν θα το μειώσει, κανείς, πόσο μάλλον αυτοί οι εγκληματίες  του εργατικού δικαίου που μας κυβερνάνε με τα ΜΑΤ.    

Το μοντέλο για την Ελλάδα είναι να γίνουμε Μολδαβία, Λιθουανία, Εσθονία, ναι είναι καλύτερα από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, οι μισθοί είναι στα 250 με 300 ευρώ…  και έχουν και ανάπτυξη, τεράστια ανάπτυξη, μα δεν ξέρω ή μάλλον ξέρω ποιοι την καρπώνονται. Σίγουρα όμως δεν την καρπώνονται οι όμορφες Λιθουανές, Εσθονές ή Μολδαβές γυναίκες που είναι το εργατικό δυναμικό των μπουρδέλων της αναπτυγμένης Βόρειας Ευρώπης, αυτής που δεν έχει αιδώ και στέλνει τις άνεργες γυναίκες των περιοχών της να εργαστούν σε αυτά, πόσο μάλλον τις ξένες…

Ναι αυτό θα είναι ή είναι και το μέλλον των αντίστοιχων Ελλήνων γυναικών, αυτή  είναι η ανάπτυξη τους και σίγουρα μπορώ να πω πως την χατζάρω, αλλά δεν φτάνει, πρέπει να την χατζάρουμε όλοι μας για να ξεβρομίσει ο τόπος.

Από την άλλη πιστεύω πως τα 550 ευρώ μπορεί και να είναι υπεραρκετά, αλλά όχι σε αυτό το σύστημα, που άλλοι παίρνουν 550 ευρώ,  αν τα παίρνουν, για μην ξεχνάμε αυτούς που δεν παίρνουν τίποτε ή πολύ ελάχιστα, άλλοι 7000 σαν τον μούργο, συγνώμη Μέργο, και άλλοι έχουν περιουσία όσο ο μισός πλανήτης.

Αλλά σε μια κοινωνία που ο κοινωνικός πραγματικός πλούτος θα ανήκει στα χέρια μιας ενεργής κοινότητας, θα είναι κοινός πλούτος αυτής της κοινότητας που δωρεάν  θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες των μελών της, με τα 500 ευρώ να είναι για να ικανοποιούνται οι επιμέρους ιδιαίτερες επιθυμίες τους.

Όποτε κύριε μούργο- Μέργο κρατήστε τα 550 ευρώ για να ζήσετε και προσφέρετε τα υπόλοιπα στην φιλανθρωπία. Αν επιμεριστούν τα 7500 το μήνα που παίρνεται δια του 550 ζουν 13 άτομα, άρα με τα χρήματα που περισσεύουν ζουν αξιοπρεπώς- σύμφωνα με τα λεγόμενα σας- ακόμη 12 νοματαίοι. Εμπρός λοιπόν δείξτε λίγη κοινωνική ευθυνη κυριε  Μέργο μας…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση