Σα. Ιαν 22nd, 2022

Απελευθερωθήκαμε, μπράβο μας!!!!! Μα πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν απελευθερωνόμασταν; Μιζέρια θα πείτε και ίσως να έχετε και δίκαιο!!!!  Μα σε αυτό το σημείωμα δεν θα μιλήσω γενικά και θεωρητικά.

Θα προβώ σε μια συγκεκριμένη καταγγελία για το πώς συμπεριφέρεται το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους του και ιδιαίτερα στους ασφαλισμένους  που είναι ΑμεΑ. Όχι δεν  αναφέρομαι στους ατέλειωτους  μήνες αναμονής για να βγουν οι αποφάσεις του ΚΕΠΑ. Αυτό είναι μια συνεχιζόμενη τραγωδία που δεν έχει τέλος. Θα αναφερθώ σε κάτι άλλο.

Αρχίζω: Η Α.Δ είναι ΑμεΑ, λογοθεραπεύτρια στα ειδικά σχολεία των Ιωαννίνων. Πέρυσι είχε εξασφαλίσει από την εργασία της 134 ένσημα, αριθμός ικανός να βγάλει φέτος βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ. Έτσι λέει ο νόμος, το ΙΚΑ και η γραφειοκρατία έχει άλλη γνώμη.

Έχτες μάζεψε τα ένσημα του ΙΚΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και την σχετική  βεβαίωση  από την Α΄βαθμια για τις μέρες εργασίας Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και πήγε στο ΙΚΑ να βγάλει βιβλιάριο. Αμ δε, αφού  περιπλανήθηκε από γραφείο, σε γραφείο, από κτήριο σε κτήριο, έχοντας να αντιμετωπίσει εργαζόμενους το λιγότερο μη-ευγενείς, κοινώς «έφαγε πόρτα».

Η δικαιολογία απαράδεκτα τερατώδης, απάνθρωπη και  γραφειοκρατική. Στις 19 Φλεβάρη του 2013  δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί  οι μέρες εργασίας και τα ένσημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012. Αυτό θα συμβεί στις αρχές Μαρτίου, τρεις μήνες ύστερα από την εξασφάλιση του δικαιώματος της να έχει βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ.

Αν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη χώρα  ή μήπως είναι και το θέμα δεν είναι τόσο γραφειοκρατικό αλλά και  οικονομικό. Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, μήπως το κράτος, το υπουργείο, αργεί να πληρώσει τα ένσημα των εργαζόμενων.

Αλλά και αυτό να συμβαίνει είναι απαράδεκτο, πολιτικά ,κοινωνικά και ηθικά να καταπατούνται με αυτόν τον τρόπο κοινωνικά δικαιώματα εργαζόμενου και δη ΑμεΑ…. Αν το υπουργείο δεν πληρώνει τα ένσημα, το ΙΚΑ ας κυνηγήσει το υπουργείο, όπως κάνει στο κάθε ιδιώτη που εισφοροδιαφεύγει. Αν πάλι το ζήτημα είναι γραφειοκρατικό, ας απλοποιήσουν το σύστημα, το διαδίκτυο βοηθάει σε αυτό, δεν είμαστε στην εποχή του φιρμανιού, του ταχυδρομικού περιστεριού ή της σφραγίδας. Αν τέλος είναι ζήτημα έλλειψης προσωπικού, τότε αντί να απολύουν υπαλλήλους ας προσλάβουν καινούργιους.   Ευτυχώς που η συγκεκριμένη εργαζομένη δεν είναι άρρωστη ή έγκυος για να χρειάζεται ιατρική περίθαλψη!!!!

Σε ένα κράτος ευνομίας και όχι συστηματικής ανομίας και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, ο κάθε εργαζόμενος από την πρώτη μέρα εργασίας θα έπρεπε να είχε εξασφαλισμένο το βιβλιάριο του ΙΚΑ με τελείως απλοϊκές διαδικασίες μέσα από το διαδίκτυο.

Σε ένα κράτος, σε μια πολιτεία ευνομίας είπαμε και όχι σε ένα παρακμασμένο βαλκανικό  πορνείο, όπως έχουν καταντήσει την χώρα οι ιθύνουσες κυρίαρχες τάξεις με την πλειοψηφία των πολιτών σε θέση ραγιά να λέει: σφάξε με αγά μου να αγιάσω!!!!!

Άραγε απελευθερωθήκαμε;;;;

Δημήτρης Αργυρός- οργανωτικός υπεύθυνος του σωματείου αναπήρων νομού Ιωαννίνων

Το  πλήρες όνομα της εργαζόμενης  βρίσκεται στην διάθεση του καθενός, μα δεν είναι προσωπικο το ζήτημα, στην θέση της Α.Δ βρίσκονται και άλλοι εργαζόμενοι

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

One thought on “Όταν το ΙΚΑ καταπατά δικαιώματα εργαζόμενου ΑμεΑ”

Αφήστε μια απάντηση