Πε. Ιαν 27th, 2022

**Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Nanni Balestrini.**

Αυθεντικός Τίτλος: Gli Invisibili
Τίτλος στα Ελληνικά: Οι Αόρατοι
Τίτλος στα Αγγλικά: The Invisibles
Σκηνοθεσία: Pasquale Squitieri
Παραγωγή: Vidi
Χώρα: Ιταλία
Έτος: 1988
Γλώσσα: Ιταλικά
Διάρκεια: 93′
Ποιότητα: rip από VHS, ποιότητα εικόνας μέτρια

Παίζουν:
Alfredo Rotella
Giulia Fossà
Igor Zalewsky

Υπόθεση:
Το 1987 εκδόθηκε το βιβλίο οι Αόρατοι, που είναι οι χιλιάδες νέοι της γενιάς του “κινήματος του `77”, οι νέοι της Αυτονομίας.
Το βιβλίο βασίστηκε στην αληθινή ιστορία ενός νεαρού αυτόνομου, του Σέρτζιο Μπιάνκι, που ο Μπαλεστρίνι συνάντησε στη Γαλλία. Χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες- σταθμούς στη συγκρότηση της προσωπικότητας του ήρωα: Το κίνημα και την πολιτικοποίηση, τη σύλληψη και τη σύγκρουσή του με το δικαστικό μηχανισμό, την καθημερινή ζωή στη φυλακή και την εξέγερση.
O αφηγητής περιγράφει τη ζωή στην κωμόπολη που γεννήθηκε, την πολιτικοποίησή του και τη δραστηριότητά του μέσα στο σχολείο ενώ ήταν ακόμη μαθητής του λυκείου, τη συμμετοχή του σε πορείες και την ίδρυση μιας πολιτικής ομάδας, την κατάληψη μιας αποθήκης και τη μετατροπή της σε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο, την εγκατάλειψή του μετά την επέμβαση της αστυνομίας, την εμπειρία του από τη μαύρη εργασία σ` ένα από τα εργοστάσια της περιοχής του, την σύλληψή του, την εξέγερση και την ήττα, τις επιδράσεις της πάνω στους δεσμούς αλληλεγγύης, τις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις, τις πολιτικές επιλογές.

Κατέβασμα από εδώ:
http://www.black-tracker.gr/details.p…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση