Τε. Ιαν 19th, 2022

See on Scoop.itwww.argiros.net

Dimitris Argiros‘s insight:

Εργαζόμενες/οι   άνεργες/οι των Ιωαννίνων Το 90% των εργαζομένων στα Γιάννενα είτε έχουν απολυθεί είτε είναι απλήρωτοι είτε δουλεύουν με μισθούς πείνας ως αποτέλεσμα της βαθειάς δομικής κρίσης του καπιταλισμού και της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η παράταξη της “ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων πρότεινε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στις 18/4 ή 24/4, το Δ.Σ Εργατικού Κέντρου συμφώνησε ομόφωνα και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3/7 σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο για την υλοποίηση της απόφασης. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ στον συνεδριακό της τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη δεν αποφάσισε κανένα αγωνιστικό σχεδιασμό, συμβάλλοντας στο νανούρισμα του λαού. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δυστυχώς και το Π.Α.ΜΕ Πρέβεζας αρνήθηκαν να ψηφίσουν αντίστοιχη πρόταση(για 24ωρη απεργία) που συμπεριλάμβανε και την πρόταση για κοινή δράση των Εργατικών Κέντρων της Ηπείρου για την απλήρωτη εργασία.

 

 Ενώ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργανωμένη ενωμένη ταξική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε(μέλος μας περνάει πειθαρχικό και  διώκεται αυτή τη στιγμή από την εργοδοσία τουPRAKTIKER, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις απολύσεις), η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων ρίχνει νερό στο μύλο του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού κάνοντας συκοφαντική επίθεση στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πιο συγκεκριμένα σε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη και του 902.gr(2/4) διαβάσαμε ότι αρνηθήκαμε να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων τη Τρίτη 2/4 με αφορμή την απόλυση συναδέλφισσας στη ΠΙΝΔΟ, ενώ προτείναμε μαζί με τα μέλη του Π.Α.ΜΕ στο Δ.Σ του Ε.Κ.Ι να συνεδριάσουμε άμεσα!!! Μάθαμε επίσης(στο ίδιο δημοσίευμα) ότι βάζουμε τους εργαζόμενους στη «SPIDER» να πάνε για δουλειά εξυπηρετώντας τον εργοδότη , όταν την ημέρα του δημοσιεύματος οι εργαζόμενοι με απόφασή τους και τη συμπαράσταση του Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων πραγματοποιούσαν λευκή απεργία στο χώρο δουλειάς. Ένας χώρος δουλειάς, ο οποίος στη πρόσφατη 24ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Μετάλλου είχε σχεδόν 100% συμμετοχή με τα περισσότερα μέλη του ΠΑΜΕ Σωματείου Μετάλλου να πηγαίνουν για δουλειά και να εμφανίζεται μόνο ένα μέλος του Δ.Σ του σωματείου(από τα τρία που έχει το ΠΑΜΕ) στην συγκέντρωση του σωματείου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Γράφουν και για τις απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ καταγγέλλοντας (και καλά κάνουν) την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο σωματείο(χωρίς να λένε τι έκανε ο δικός τους στο Δ.Σ εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ),προσπαθώντας να το συνδέσουν με ένα κουτοπόνηρο τρόπο και αυτό με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, όταν μόνον η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α κατήγγειλε άμεσα τις απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ δημόσια σε όλη την Ήπειρο και ειδικά στο λαό των Ιωαννίνων. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, δεν θα συμβάλλουμε στον εκφυλισμό και καλούμε τα  4 μέλη του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που ανήκουν στο Π.Α.ΜΕ να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι των Ιωαννίνων, συναδέλφισσες/οι του Π.Α.ΜΕ Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες. Έχουμε διαφορές αλλά δεν θα τις λύσουμε με αυτό τον τρόπο γιατί είναι αδιέξοδες για το εργατικό κίνημα την ώρα που δεχόμαστε τη πιο σκληρή επίθεση. Τις διαφορές μας μπορούμε να τις φέρουμε σε αντιπαράθεση(και πρέπει να το κάνουμε), με διάλογο μέσα στον κοινό αγώνα ενάντια στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος από τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. για τη ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εργαζομένων-ανέργων Ιωαννίνων   Ηλίας Νίκος μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου ΙωαννίνωνΧρυσοχόου Ανδρέας μέλος του Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

See on argird.blogspot.gr

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση