Τρ. Ιαν 18th, 2022

Θα είμαι λίγο κακός με το ΚΚΕ. Η αριστερόστροφη- στα λογία- στροφή του κόμματος για το 19ο συνέδριο συνδυάζεται με μια ατονία και ανομβρία στο κινηματικό επίπεδο. Και  ταυτόχρονα με ένα βαθύ και εχθρικό σεχταρισμό απέναντι σε κάθε άλλο αριστερό ρεύμα. Τα γεγονότα στα Γιάννενα(http://www.narnet.gr/articles/%CF%87%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD) είναι νομίζω η κορυφή του παγόβουνου και όχι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει ένα κανόνα κοινής δράσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Και ας αφήσουμε τις  άγαρμπες και πολιτικά και ηθικά  απαράδεκτες καταγγελίες προς τις άλλες  αριστερές οργανώσεις.   Το κύριο πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν οργανώνουν και δεν καθοδηγούν κανενός είδους κινηματική διαδικασία… Ούτε καν από τις   μαζικές οργανώσεις  που θα συναποτελέσουν την λαϊκή συμμαχία.

Θα φέρω 2 μόνο παραδείγματα. Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στην ΔΩΔΩΝΗ για το ζήτημα των απολύσεων. Οι συμπαθείς κατά τα άλλα δυνάμεις του ΠΑΜΕ όχι μόνο αρνήθηκαν να ψηφίσουν την δική μου πρόταση για 2ωρη στάση εργασίας εντός του εργοστάσιου, αλλά δεν πρότειναν και κανενός άλλου είδους κινητοποίηση. Χτες το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων.

Δεύτερο επιχείρημα: Συνειδητή και άγαρμπη προσπάθεια του ΠΑΜΕ να διαλύσει την  χθεσινή συνέλευση του ΕΚΙ, κάνοντας ουσιαστικά  τις πλάτες στους γραφειοκράτες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Αρνούμενο το ΠΑΜΕ- επί της ουσίας-να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις που γίνονται αυτή την στιγμή στα Γιάννενα.

 Ευτυχώς παρά την διαλυτική απόπειρα του ΠΑΜΕ και την προβοκάτσια του προέδρου του ΕΚΙ να καλέσει την αστυνομία ενάντια στο ΠΑΜΕ, η συνέλευση αποφάσισε πανγιαννιώτικη  απεργία στις 17 Απρίλη και  ταυτόχρονα καλεί σε απεργία στην ΠΙΝΔΟ αύριο  ενάντια στην εκδικητική και εκφοβιστική απόλυση εργαζόμενης, μέλος της επιτροπής αγώνα εργαζομένων.  

Αν το ΠΑΜΕ κατάφερνε να διαλύσει την συνέλευση του ΕΚΙ, τι θα γίνονταν..;; Απλά τίποτε, ούτε απεργία, ούτε τίποτε…!!!! Λοιπόν τι συμβαίνει με το ΚΚΕ;; Γιατί όσο σηκώνει το πήχη των πολιτικών διακηρύξεων του, το κατεβάζει στον μαζικό κίνημα;; Τόσο προγραμματικά, όσο και αγωνιστικά;;  Μοιάζοντας πιο πολύ με μια οικόσιτη και χρήσιμη-  για το σύστημα- αριστερά;;; Δεν μπορώ και δεν θέλω να καταλάβω, ή και φοβάμαι να καταλάβω, για αυτό σταματώ εδώ… Ελπίζω μόνο οι συναγωνιστές του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ να βρουν την δύναμη και να αλλάξουν την ρότα στο κόμμα που μετατρέπεται στο αγαπημένο κόμμα της ολιγαρχίας…

By Δημήτρης Αργυρός

ΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση